20 bulvių odelių reikės:
- 400 g plėšytos kiaulienos su BBQ padažu arba kitos mėsos
- 10 vidutinio dydžio bulvių
- druskos
- 1 v.š. aliejaus
- 100 g sūrio
- 4 v.š. graikiško jogurto arba grietinės
- saujelės česnako laiškų
Gaminame:
- Pirmiausia paruošiame mėsą. Jei kepsite plėšytą kiaulieną, jums prireiks net kelių valandų, bet rezultatas tikrai vertas pastangų – jei dar niekada nebandėte, būtinai pabandykit! Kepkite daugiau mėsos – ją galėsite panaudoti ir kitiems patiekalams arba užšaldyti. Jei tiek daug laiko neturite – čia puikiai tiks ir kita jūsų mėgstama mėsa, pavyzdžiui, kepta malta mėsa su pomidorų padažu arba kepti vištienos gabalėliai.
- Bulves labai švariai nuplauname, nušveičiame visus purvus – patogiausia tai daryti su kempinėle.
- Tada jas perpjauname perpus, dedame į kepimo skardą, aptepame aliejumi, pabarstome druska ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie valandą (kol bulvės suminkštėja).
- Iškepusias bulvių puseles išskabtuojame šaukšteliu, įdarome plėšyta kiauliena, pabarstome tarkuotu sūriu ir kepame orkaitėje dar 10 minučių.
- Bulvių puseles patiekiame su jogurto arba grietinės šaukšteliu ir pabarstome smulkintais česnakų arba svogūnų laiškais.
Skanaus!