Sunkiausia dalis, pasak maisto kūrėjos, – sulaukti, kol tinginys stingsta šaldytuve.

Karalienės Elžbietos II tinginys

„Šis receptas tikrąja žodžio prasme yra karališkas, nes tai buvo Karalienės Elžbietos II pats mėgstamiausias pyragas. Sakoma, jog Karalienė Elžbieta II keliaudama visada pasiimdavo bent nedidelį gabalėlį šio karališko delikateso su savimi. Receptas ypatingas ir turtingas, tad jei tradicinis tinginys Jums jau pabodo, gaminkite šį garsųjį karališkąjį šokoladinį sausainių pyragą“, – Živilė kviečia išbandyti buvusio karališkojo virėjo Darreno McGrady receptą.

Karališkas tinginys

28 cm torto formai reikės:

340 g sviesto

240g auksinio/ šviesaus sirupo

60 g nesaldintos kakavos miltelių

120 g tamsaus šokolado

1 šaukštelio vanilės ekstrakto

60 g pistacijų

100 g džiovintų figų,

450 g sausainių.

Papuošimui:

300 g tamsaus šokolado

Pistacijų, figų

Karališkas tinginys

Gaminimas:

  1. Puode ištirpinkite sviestą su auksiniu sirupu. Neleiskite užvirti!

  2. Nukelkite nuo ugnies ir suberkite kakavos miltelius, juodąjį šokoladą ir vanilės ekstraktą.

  3. Maišykite, kol gausite labai vientisą, blizgų mišinį.

  4. Į šokolado mišinį sudėkite pistacijas, smulkintas figas ir smulkintus sausainius. Viską gerai išmaišykite.

  5. Torto formos dugną ir šonus išklokite kepimo popieriumi arba maistine plėvele.

  6. Sudėkite mišinį į formą ir kruopščiai išlyginkite, kad neliktų oro tarpų.

  7. Palikite atvėsti kambario temperatūroje. Uždenkite ir palikite galutinai sustingti šaldytuve 3–6 valandoms.

  8. Kai pyragas sustings, išimkite iš formos ir padėkite ant vėsinimo grotelių.

  9. Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą. Konditeriniu šepetėliu šokoladu aptepkite visą pyragą. Papuoškite pistacijomis ir figomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją