„Siūlau paragauti labai gardų, minkštą, kvapnų varškės apkepą be kvietinių miltų ir be manų kruopų, tad – ir be glitimo. Šiam puikiam apkepui kepti naudojau ryžių miltus ir tikrai nenusivyliau – skonis nuostabus!“ - sako per 80 tūkst sekėjų turinti tinklaraštininkė.
„Varškės apkepas – labai universalus patiekalas, puikiai tinkantis tiek savaitgalio pusryčiams, kai turime daugiau laiko kepimui ir laukimui, tiek eilinės dienos vakarienei. Pagaminti jį labai paprasta ir nesudėtinga, o mėgsta tiek vaikai, tiek suaugę“, - teigia maisto gaminimo entuziastė.
Gardus šis varškės apkepas tiek šiltas, patiekiamas su grietine, jogurtu ar uogiene, tiek atvėsęs – su puodeliu arbatos ar kavos. Visiems varškės apkepų mėgėjams ir tiems, kuriems nepatinka ilgai sukiotis virtuvėje – tikrai patiks.
Varškės apkepo receptas
Reikės:
1 kg varškės 9% (gali būti ir liesesnė)
4 kiaušinių
5 šaukštų graikiško jogurto (ar grietinės)
5 šaukštų cukraus
5 šaukštų ryžių miltų
30 g sviesto
Kepimo indo 26cm skersmens
Kaip gaminti:
* Varškę verčia į didesnį dubenį. Įmuša 4 kiaušinius. Deda graikišką jogurtą (arba grietinę), beria cukrų.
* Blenderiu viską sutrina iki vientisos masės. Tada į varškės masę beria ryžių miltus ir viską sumaišo mentele ar šaukštu. Varškės apkepo masė paruošta.
* Kepimo indą (26 cm skersmens) iškloja kepimo popieriumi. Suverčia visą varškės masę. Mentele apkepo paviršiuje formuoja “bangeles”.
* Mažais gabalėliais supjausto sviestą ir išdėlioja ant būsimo varškės apkepo paviršiaus. Pašauna į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir keps ~1 valandą įjungus programą „viršus apačia be vėjelio“.
* Kepdamas apkepas šiek tiek pakyla, o iškepus ir išėmus iš orkaitės nusileidžia – neišsigąskite – taip ir turi būt.
* Iškepusį ir iš kepimo formos išimtą apkepą pabarstykite cukraus pudra. Tačiau tai nėra būtina, galima apsieiti ir be cukraus pudros – saldumo tikrai užtenka.
* Pjaustykite ir ragaukite, kaip kam patinka: su grietine, jogurtu ar uogiene.
Skanaus!
Daugiau Kristinos receptų galite rasti internetiniame puslapyje www.maistomegeja.lt