„Siūlau paragauti labai gardų, minkštą, kvapnų varškės apkepą be kvietinių miltų ir be manų kruopų, tad – ir be glitimo. Šiam puikiam apkepui kepti naudojau ryžių miltus ir tikrai nenusivyliau – skonis nuostabus!“ - sako per 80 tūkst sekėjų turinti tinklaraštininkė.

K. Naturjevienė sako, kad sekėjai visuomet džiaugiasi jos naujais receptais, o receptai be miltų, be manų visuomet sulaukia ypatingo dėmesio.

„Varškės apkepas – labai universalus patiekalas, puikiai tinkantis tiek savaitgalio pusryčiams, kai turime daugiau laiko kepimui ir laukimui, tiek eilinės dienos vakarienei. Pagaminti jį labai paprasta ir nesudėtinga, o mėgsta tiek vaikai, tiek suaugę“, - teigia maisto gaminimo entuziastė.

Gardus šis varškės apkepas tiek šiltas, patiekiamas su grietine, jogurtu ar uogiene, tiek atvėsęs – su puodeliu arbatos ar kavos. Visiems varškės apkepų mėgėjams ir tiems, kuriems nepatinka ilgai sukiotis virtuvėje – tikrai patiks.

Na o su nuomone, kad patiekalai be glitimo netenka „pusės žavesio“, tinklaraštininkė nesutinka: „Patiekalus tinkamai paruošus niekas net neįtars, kad jie pagaminti be įprastų kvietinių, naudojant kitos rūšies miltus. Juk duona, blynai, tortai, pyragai ir bandelės gali būti gaminami be kvietinių miltų ir tai tikrai nereiškia, kad jie yra mažiau skanūs.“

Varškės apkepo receptas

Reikės:

1 kg varškės 9% (gali būti ir liesesnė)
4 kiaušinių
5 šaukštų graikiško jogurto (ar grietinės)
5 šaukštų cukraus
5 šaukštų ryžių miltų
30 g sviesto
Kepimo indo 26cm skersmens

Kaip gaminti:

* Varškę verčia į didesnį dubenį. Įmuša 4 kiaušinius. Deda graikišką jogurtą (arba grietinę), beria cukrų.

* Blenderiu viską sutrina iki vientisos masės. Tada į varškės masę beria ryžių miltus ir viską sumaišo mentele ar šaukštu. Varškės apkepo masė paruošta.

* Kepimo indą (26 cm skersmens) iškloja kepimo popieriumi. Suverčia visą varškės masę. Mentele apkepo paviršiuje formuoja “bangeles”.

* Mažais gabalėliais supjausto sviestą ir išdėlioja ant būsimo varškės apkepo paviršiaus. Pašauna į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir keps ~1 valandą įjungus programą „viršus apačia be vėjelio“.

* Kepdamas apkepas šiek tiek pakyla, o iškepus ir išėmus iš orkaitės nusileidžia – neišsigąskite – taip ir turi būt.

* Iškepusį ir iš kepimo formos išimtą apkepą pabarstykite cukraus pudra. Tačiau tai nėra būtina, galima apsieiti ir be cukraus pudros – saldumo tikrai užtenka.

* Pjaustykite ir ragaukite, kaip kam patinka: su grietine, jogurtu ar uogiene.

Skanaus!

Daugiau Kristinos receptų galite rasti internetiniame puslapyje www.maistomegeja.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)