Kas paskatino jus pradėti rašyti maisto tinklaraštį, skirtą pusryčiams?

Labiausiai bičiuliai. Kai pradėjau labiau domėtis maistu, ir ypač pusryčiams skirti daugiau dėmesio, savo patiekalų nuotraukomis ėmiau dalintis asmeninėje instagramo paskyroje. Tai pastebėję draugai pajuokaudami vis užklausdavo: tai kada receptų knyga ar tinklaraštis? Pagalvojau, o kodėl gi ne – knygos dar neparašiau (ir kol kas neturiu planų), bet tinklaraštį sukūriau.

Maistas

Kaip kuriate naujus pusryčių receptus? Ar turite kokių nors įkvėpimo šaltinių?

Šiuo metu mane labiausiai įkvepia besikeičiantys sezonai ir ingredientai. Vasarą daugiau gaminu iš šviežių daržovių, vaisių ir uogų, žiemą eksperimentuoju su ankštiniais augalais, šakninėmis daržovėmis ar vasarą pasiruoštais konservais. O įkvėpimo šaltiniu dažniausiai tampa radiniai parduotuvėse ar turguose, internete ar knygose aptikti receptai.

Maistas

Ar turite sveikų pusryčių patarimų žmonėms, kurie nuolat skuba?

Kadangi nesu nei gydytoja, nei dietistė, „sveikų“ patarimų dalinti nemėgstu, bet man pačiai dažniausiai padeda tai, kad pusryčius susigalvoju iš vakaro. Kai iš vakaro sugalvoji, ką valgysi, ryte kyla gerokai mažiau pagundų pusryčius per skubėjimą praleisti ar vietoje maistingo produkto į burną įsimesti sausainį ar šokoladuką.

Kaip paįvairinti kasdienius pusryčius?

Nebijoti eksperimentuoti ir į pusryčius pažiūrėti kaip į bet kurį kitą dienos patiekalą, pavyzdžiui, pietus ar vakarienę. Tai reiškia, kad pusryčių lėkštėje gali atsidurti ne tik ryte įprastai valgomi patiekalai, kaip sumuštiniai ar kiaušiniai, bet ir kiti maistingi priedai. Pavyzdžiui, prie kepto kiaušinio puikiai dera rauginti kopūstai, o užpilamai košei – ne tik pienas, bet ir kefyras. Eksperimentuojant su pusryčiams mažiau įprastais ingredientais galima atrasti ne tik maistingų, bet ir skoniu stebinančių derinių.

Maistas

Ar buvo koks nors pusryčių patiekalas, kuris nustebino ir tapo mėgstamiausiu?

Iš neseniai atrastų labiausiai nustebino avižų ir kefyro derinys. Šią vasarą išgyvenu kefyro renesansą, tai smagu, kad pavyko jį integruoti ir į pusryčius. Kefyru užpilu pernakt brinkintas avižas ir ryte galiu valgyti labai gaivią košę su rūgštele.

Rekomenduoju išbandyti:

Avižos su kefyru

Proporcijos: 1 daliai viso grūdo avižinių dribsnių naudokite1,5 dalies kefyro. Pavyzdžiui, mano standartinė porcija yra 100 ml kaušelis: į stiklainį dedu 1 kaušelį avižų ir užpilu 1,5 kaušelio kefyro.

Kitas paprastas matavimo būdas – stiklinė: pusė stiklinės avižų ir 3/4 stiklinės kefyro. Užtenka palaikyti 1–2 valandas, kol išbrinks, bet galima pasiruošti ir iš vakaro.

Pagardai: į avižas dar galite įsiberti žiupsnį cinamono, kardamono, kakavos, įpilti medaus arba agavų sirupo. Ant viršaus mėgstu padėlioti įvairiausių vaisių, uogų, riešutų sviesto, juodojo šokolado gabaliukų.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją