Dalijamės ištrauka iš Michael Greger ir Gene Stone knygos „Kaip nenumirti“ (leidykla „Kitos knygos“)

Tai reiškia, kad apie 97 proc. amerikiečių jų stokoja. Didelis skaidulinių medžiagų kiekis natūraliai yra tik visaverčiame augaliniame maiste. Perdirbtame maiste jų mažiau, o gyvūninės kilmės maiste išvis nėra. Gyvūnų kūnui atramą suteikia kaulai, o augaluose tą funkciją atlieka skaidulinės medžiagos.

Paaiškėjo, kad užtenka su maistu gauti tik truputį daugiau skaidulinių medžiagų, kad insulto rizika sumažėtų. Padidinus jų kiekį vos septyniais gramais per dieną insulto rizika gali sumažėti 7 procentais. Vienus žmones ištinka insultas, o kitus ne, matyt, tam turi įtakos gaunamų skaidulinių medžiagų kiekis. Pasiekti, kad maiste būtų septyniais gramais daugiau skaidulinių medžiagų, visai lengva, pavyzdžiui, užtenka suvalgyti dubenėlį avižinių dribsnių su uogomis arba keptų ankštinių daržovių porciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją