Dalijamės ištrauka iš Michael Greger ir Gene Stone knygos „Kaip nenumirti“ (leidykla „Kitos knygos“)
Siūlau naudoti santykio 1:5 taisyklę. Jei norite nusipirkti sveikatai naudingą viso grūdo produktą, perskaitykite etiketėje maistinės vertės duomenis. Angliavandenių ir skaidulinių medžiagų kiekio (gramais) santykis turėtų būti ne mažesnis kaip 1:5 (žr. 7 pav.). Štai 100 proc. visagrūdė duona. Patikrinkime: ant pakuotės nurodyta, kad porcijoje yra 30 gramų angliavandenių ir 3 gramai skaidulinių medžiagų. Jų santykis – 1:10. Vadinasi, šią visagrūdę duoną dedame atgal į lentyną, nors formaliai tai viso grūdo produktas. Pažiūrėkime, ką rasime daigintų grūdų duonoje. Joje yra 15 gramų angliavandenių ir 3 gramų skaidulinių medžiagų. Ši duona testą išlaikė. Nors daigintų grūdų nauda pradėta tyrinėti visai neseniai, pirminiai duomenys teikia vilčių.