Tinklaraščio „Lieknos bitės“ išbandyti siūlomame recepte čijos sėklos atliko būtent tokį vaidmenį. Šiame pyrage nėra ne tik kiaušinių, bet ir baltų miltų, grietinės ar kitų tradicinių pyragų „blogybių“, todėl galite drąsiai smaguriauti ir nejausti jokių sąžinės priekaištų.

Pyrago pagrindui reikės:

3 v. š. sviesto

70 g cukraus

60 ml vandens

Įdarui:

450 g graikiško jogurto

90 g rudojo cukraus

2 v. š. krakmolo

3 v. š. čijos sėklų

Gaminimas:

Sviestą išlydykite ir supilkite ant avižinių dribsnių, suberkite cukrų, supilkite vandenį ir viską išmaišykite.

Iš masės kepimo formoje rankomis suformuokite pyrago pagrindą su pakeltais krašteliais ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 15 minučių, kol krašteliai pradės rusti.

Visus įdaro ingredientus sumaišykite ir leiskite pastovėti 15 min.

Kai pagrindas iškeps, supilkite ant jo įdarą ir grąžinkite kepti į orkaitę apie 1 valandą. Patikrinkite pagaliuku – pyragas turi būti minkštas, bet ne skystas. Pravėsusį pyragą laikykite šaldytuve.

Skanaus!