Tinklaraščio „Lieknos bitės“ išbandyti siūlomame recepte čijos sėklos atliko būtent tokį vaidmenį. Šiame pyrage nėra ne tik kiaušinių, bet ir baltų miltų, grietinės ar kitų tradicinių pyragų „blogybių“, todėl galite drąsiai smaguriauti ir nejausti jokių sąžinės priekaištų.
Pyrago pagrindui reikės:
200 g avižinių dribsnių
3 v. š. sviesto
70 g cukraus
60 ml vandens
Įdarui:
450 g graikiško jogurto
90 g rudojo cukraus
2 v. š. krakmolo
3 v. š. čijos sėklų
Gaminimas:
Sviestą išlydykite ir supilkite ant avižinių dribsnių, suberkite cukrų, supilkite vandenį ir viską išmaišykite.
Iš masės kepimo formoje rankomis suformuokite pyrago pagrindą su pakeltais krašteliais ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 15 minučių, kol krašteliai pradės rusti.
Visus įdaro ingredientus sumaišykite ir leiskite pastovėti 15 min.
Kai pagrindas iškeps, supilkite ant jo įdarą ir grąžinkite kepti į orkaitę apie 1 valandą. Patikrinkite pagaliuku – pyragas turi būti minkštas, bet ne skystas. Pravėsusį pyragą laikykite šaldytuve.
Skanaus!