Yra žinoma, kad nuo seniausių laikų lietuviai ožkos pienu stiprindavo sveikatą ir gydydavo įvairias ligas. Ne mažiau vertingų savybių ši produkcija turi ir dabar, ypač ožkos sūris, kurio gamybos tradicijos pastaruoju metu Lietuvoje yra sėkmingai atgaivinamos.

Atsiųstame pranešime prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė teigia, kad pastaruoju metu itin populiarūs tampa ožkos pieno sūriai – juos gyventojai vis dažniau renkasi ne tik įvairių švenčių ar progų metu, bet ir kasdieniam vartojimui.

„Anksčiau ožkų pieno produktus gyventojai rinkdavosi gana nedrąsiai, tačiau šiandien tokia produkcija sparčiai populiarėja. Dalis gyventojų ožkos pieno gaminius perka išskirtinai dėl skonio savybių, kurios skiriasi nuo įprasto karvių pieno produktų. Kitiems svarbiau maistinė vertė, kuri ožkų piene, mitybos ekspertų teigimu, yra didesnė. Žmonės taip pat vis labiau vertina unikalų jų skonį, be to, pastebime, kad pamažu keičiasi nuostata, jog ožkų pieno produktai yra ne tokie skanūs ar riebūs“, – pasakoja B. Čaikauskaitė.

Manoma, kad ožkų pieną žmogaus organizmui yra lengviau įsisavinti, nes jo baltymai ir riebalai yra skaidomi paprasčiau. Dėl to būtent ožkų, o ne karvių, pieną ir jo gaminius dažnai rekomenduojama rinktis turintiems virškinimo sutrikimų, sergantiems ar vyresnio amžiaus žmonėms. Be to, ožkų piene yra daugiau naudingų mineralų – kalio, magnio, fosforo ir kalcio, taip pat – C ir B grupės vitaminų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)