Prireiks: grikių blynams
- 1 puodelio grikių miltų
- 2 labai prinokusių bananų
- 3/4 puodelio (175 ml) augalinio pieno
- 1 šaukšto maltų linų sėmenų
- 1 arb. š. kepinių sodos
- 1 arb. š. malto cinamono
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 1/4 arb. š. druskos
- 1/4 1 arb. š. moliūgo pyrago prieskonių
Papildomai: paskaninimui
- Riešutų (žemės arba migdolų) sviesto
- Džemo, paskaninto chia sėklomis
- Klevų arba agavų sirupo
- Šviežių arba šaldytų uogų
- Riekelėmis pjaustyto banano
- Lydyto šokolado
Kaip gaminti:
1. Dideliame dubenyje sutrinti bananus. Sudėti likusius ingredientus ir gerai išmaišyti.
2. Keptuvę įkaitinti ant vidutinio kaitrumo ugnies. Įpilti vieną šaukštelį augalinio aliejaus, kad neprikeptų. Po šaukštą dėti tešlą, formuojant maždaug 5 cm skersmens blynelius.
3. Viską papuošti skaniaisiais priedais – rekomenduoju nepamiršti riešutų sviesto ir uogų.