Jei ryte kūne jaučiate šaltį, į šilto vandens stiklinę įberkite žiupsnelį kajeno, išspauskite citrinos sulčių ar svarainių, įmeskite kelis grūdelius druskos. Išgėrus tokio gėrimo organizmas sušils iš vidaus. Citrinos ir svarainių sultys šarmina, valo toksinus, o druskos kristalai vandenį padaro artimą mūsų kraujui, pagerėja rezorbcija.
Kitas ryto žingsnis – mankšta. Bent kelių pratimų kompleksas išjudins kūną ir pasidarys šilčiau.
Po to galite pasiruošti kokteilį. Dabar, kai daug sergančių, rekomenduoju tokį receptuką: obuolys, ananaso skridinys, 2 cm imbiero šaknies, saujelė spanguolių, bananas – sutirštinti.
Trinti vaisių ir žalumynų kokteiliai rytais – paprastas ir lengvas būdas maitintis sveikiau.
Be abejo, kokteiliai turi būti tinkamai suderinti. Vaisiuose, daržovėse ir žalėsiuose gausu ne tik mikroelementų, bet ir ląstelienos, kuri apvalo žarnyną kaip kempinė ir atkuria mikroflorą. Žalieji kokteiliai yra puikus būdas pratinti organizmą gauti daugiau žalumynų.
Žaliasis kokteilis su saulėgrąžų daigais
1 obuolys
0,5 skridinio ananaso
1 bananas
saujelė saulėgrąžų daigų
Produktus sudėkite į trintuvą ir įpilkite vandens, kad juos apsemtų. Suplakite.
Imbierinis barbarisas
1 kriaušė
1 bananas
0,5 skridinio ananaso
2–3 cm imbiero
0,5 laimo su žievele
pundelis špinatų
Tai itin kvapnus ir gardus kokteilis. Vaikams, jei jie nemėgsta aštresnio skonio, galite imbiero ir nedėti. Gaminimo būdas vėlgi toks pat – produktus sudėkite į trintuvą, įpilkite vandens, kad juos apsemtų, ir suplakite.
Kokteilį galima ruošti iš vakaro, bet geriausia iš karto ryte. Taip pat galima neštis į darbą. Šaldytuve patartina laikyti ne daugiau nei dvi paras.
Čija sėklų pudingas
Itin sveiki pusryčiai su maistingomis čija sėklomis. Jos turi visas omega rūgštis, o tai itin svarbu energijai ir kraujagyslių sistemai. Čija sėklos lengvai virškinamos, palankiai veikia žarnyną. Kadangi jos gerai kaupia drėgmę, mūsų organizmui drėgmės ir maistingųjų medžiagų įkrauna visai dienai.
Reikės:
5 v. š. čija sėklų
500 ml riešutų pieno (pavyzdžiui, migdolų)
1 v. š. medus (pagal skonį)
1/4 a. š. tikros vanilės
Antram sluoksniui:
5–7 v. š. anakardžių (žiūrėti pagal tirštumą)
1 a. š. medaus
0,5 stiklinės uogų
1 banano
Gaminimas:
Pirmas sluoksnis. 4 v. š. čija sėklų sumaišome su 500 ml riešutų pieno, saldiname 1 v. š. medaus, palaikome brinkti apie 1 val. Galima paruošti iš vakaro ir laikyti šaldytuve.
Antras sluoksnis. Anakardžius suplakame kartu su 1 a. š. medaus ir uogomis. Pilame pudingą ir antrą uogų sluoksnį.
Sveikiausi pusryčiai „RAW košė“
Ši košė itin maistinga, nes ji nevirta. Joje gausu enzimų, mikroelementų, vitaminų.
Reikės:
0,5 stiklinės žalių grikių, mirkytų 30 min. ir daigintų per naktį
0,5 stiklinės saulėgrąžų, mirkytų per naktį
1 banano
1 kriaušės arba nektarino
1 v. š. sutarkuoto imbiero
1 v. š. medaus arba agavos nektaro
trintų braškių padažui
trintų mėlynių arba juodųjų serbentų papuošti
Gaminimas:
Supjaustome bananą, kriaušę arba nektariną. Visus ingredientus gerai išmaišome dubenyje. Formuojame pasirinktame dubenėlyje formą. Apverčiame į lėkštę. Papuošiame trintomis uogomis.
Daigintus grikius ir saulėgrąžas šaldytuve galite laikyti keletą dienų, tik prieš naudojimą reiktų perplauti po tekančiu vandeniu.
Skanaus ir į sveikatą!
Daugiau sveikų receptų rasite G. Gum svetainėje.