Sausai masei reikės:

1,5 stiklinės avižinių dribsnių
0,5 stiklinės avižų miltų (pirktinių arba tiesiog smulkintuvu sumaltų avižų)
0,5 stiklinės kokoso drožlių (nebūtina, bet labai tinka)
1 a. š. cinamono
žiupsnelio druskos

Šlapiai masei reikės:

2 v. š. maltų linų sėmenų + 6 v. š. šilto vandens
1/4 stiklinės aliejaus (geriausia – kokosų), bet tiks ir kitas bekvapis
1/2 stiklinės riešutų sviesto
1/3 stiklinės medaus arba agavų/ klevų sirupo
kelių lašų vanilės ekstrakto

Priedai:

naudokite tai, ką mėgstate ir turite, pavyzdžiui, tiks įvairūs riešutai ir džiovintos uogos.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišome visus sausos masės ingredientus.
2. Kitame dubenyje sumaišome visus šlapios masės ingredientus.
3. Šlapią masę pilame prie sausos ir gerai išmaišome. Riešutus ir džiovintus vaisius, uogas įmaišome į šią masę (arba jei norite tokių batonėlių kaip nuotraukose, reikės juos vėliau įspausti ant viršaus).
4. Į kepimo skardą (maždaug 20x20 cm) tiesiame kepimo popierių, verčiame masę ir paspaudžiame ją rankomis, kad neliktų tarpų ir oro.
5. Dedame skardą į šaldymo kamerą 20 min.
6. Ištraukę supjaustome.

Pasigaminę batonėlius šaldytuve galite laikyti iki 2 savaičių.