Šie keksiukai – veganiški ir be miltų, norintys gali išsikepti ir be gliuteno bei kiaušinių.

10 keksiukų reikės:

150 g avižinių dribsnių (galima rinktis be gliuteno)
60 g migdolų
60 g lazdyno riešutų
2 morkų
100 g ananaso
1 banano
1 v. š. maltų linų sėmenų + 3 v. š. vandens (arba 1 kiaušinio)
2 v. š. linų sėmenų
100 g cukraus
1 a. š. cinamono
1 a. š. kepimo miltelių (galima rinktis be gliuteno)
100 ml bekvapio aliejaus
100 ml kokosų pieno iš skardinės

Gaminame:

Avižinius dribsnius, migdolus ir lazdyno riešutus sutriname maisto smulkintuvu iki panašios į miltus konsistencijos.
Morkas smulkiai sutarkuojame, nusunkiame skystį.
Ananasą supjaustome mažais gabalėliais.
Į maisto smulkintuvą dedame bananą, maltus linų sėmenis ir vandenį (arba kiaušinį), išplakame.
Į indą beriame visus ingredientus ir gerai išmaišome.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje 25 min.
Nori dar sveikiau? Vietoje cukraus rinkis medų arba klevų/ agavų sirupą, o vietoje bekvapio aliejaus – kokosų aliejų.