Knygoje papasakota istorija nėra vien tik jos, sako J. Zinkevičiūtė. „Sulaukiau moterų laiškų, kuriuose rašoma, kad skaito knygą ir joje atpažįsta savo gyvenimą. Tada supratau, kiek moterų gyvena toksiškuose santykiuose, tiksliau – leidžia sau juose gyventi. Visoms šiandien drąsiai sakau, kad kiekviena turime teisę rinktis. Jeigu savo santykius sugebėjau pakeisti aš, sugebėsite ir jūs“, – pranešime spaudai kalba aktorė.

Anot jos, daugumai moterų reikia priminimo, kad jos gali rinktis savo gyvenimo kokybę, situacijas, kuriose atsiduria, žmones, kurie jas supa, todėl labai svarbu apie tai kalbėti viešai. „Jeigu meilė mus sekina, turime jos atsisakyti. Kartais gyvenime atsisakyti kažko nebūtinai yra pralaimėti“, – įsitikinusi žinoma moteris.

Justė Zinkevičiūtė

„Mylėti galime visada, būti meilėje – renkamės. Jei toje meilėje patiriame fizinį, psichologinį smurtą, greičiausiai jos reikia atsisakyti. Pirmiausia turime besąlygiškai mylėti save, o tai reiškia, atsisakyti savo gyvenime toksiškumo“, – sako aktorė.

Pasirinkimas: auka ar kūrėja

Paklausta, ką labiausiai nori pasakyti kitoms moterims, atsiremia į ir knygoje dažnai keliamą klausimą: manyje gyva aukos ar kūrėjos širdis?

„Ar vis dar esame užstrigusios aukos pozicijoje ir bijome, ar nedrįstame prisiimti atsakomybės už savo gyvenimą? Ar leidžiame būti sau kūrėjomis ir kurti savo tokį gyvenimą, kurio visada norėjome?“ – klausia J. Zinkevičiūtė.

Jeigu pripažįstame, kad situacija, kurioje esame, netenkina, mes ją sprendžiame ir išsprendžiame. Sprendimas visada yra. Nereikia bijoti žaizdų, jos mumyse atveria tai, kas yra gražiausia.

Justė Zinkevičiūtė

„Kiekvieną kartą, kai moteris sako, kad neturi jėgų, kad jai nepavyks pakeisti situacijos, tai yra aukos pozicija, kurioje yra patogu būti. Mes turėtume būti kūrėjos pozicijoje bet kokioje situacijoje ir išeiti iš situacijos, kuri mūsų netenkina, o jei padejuojame ir būname, vadinasi, mums tai yra naudinga“, – atvirai kalba J. Zinkevičiūtė.

Dalijimasis teikia stiprybės

„Pradėjusi nuo knygos, ir toliau noriu dalintis apie save, savo gyvenimą, patirtis ir išgyvenimus, apie tai, kaip man pavyko išeiti iš naikinančių situacijų gyvenime. Galbūt bus klausiančių, ką ji gali papasakoti, juk ji nėra lektorė, bet aš galiu pasidalinti savo istorija, kuri, tikiu, įkvėps ne vieną keisti savo gyvenimą ir nustoti dėl savo gyvenimo nesėkmių kaltinti kitus, verčiau prisiimti atsakomybę, leisti sau rinktis ir gyventi savo gyvenimą“, – sako spalio mėnesį konferencijoje moterims „(Ne)tobula moteris“ kalbėsianti žinoma moteris.

Justė Zinkevičiūtė

Labai svarbu, anot J. Zinkevičiūtės, moteriai suprasti, kad ji yra ne viena ir kad bendrystėje gali atrasti stiprybės kovoti su problemomis, su kuriomis susiduria savo gyvenime.

„Jei matai, kad vienai pavyko, vadinasi, pavyks ir tau, mes visos turime vienodą galią. Moteris geba keisti pasaulį. Kai keičiasi ji, aplink ją keičiasi visas pasaulis. Yra du pasirinkimai: arba pati viską savo gyvenime griauni, arba statai“, – įsitikinusi aktorė.