Vis dėlto, puiki išeitis man (ir tokiems kaip aš) gali būti keptas košės variantas. Jei neskaičiuosime kepimui skirto laiko, jį paruošti užtrunka vos kelias minutes. Tai padaryti galima iš anksto, o ryte užteks tiesiog pasišildyti ir dar liks laiko lėtai pasimėgauti puodeliu kavos.
Produktai (dviem porcijoms):
– 1 gerai sunokęs bananas;
– 60 gramų avižinių dribsnių;
– 2 arbatiniai šaukšteliai chia sėklų;
– sauja šaldytų aviečių;
– 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
– žiupsnelis vanilinio cukraus;
– žiupsnelis druskos;
– 100 mililitrų augalinio migdolų gėrimo;
– mėgstamos uogienės (aš naudojau šaldytą braškių) ir migdolų riekelių košei pagardinti ir papuošti.
Procesas:
Bananą sutrinti šakute, sumaišyti su avižiniais dribsniais, chia sėklomis, kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir druska;
Į du porcijinius indelius lygiomis dalimis paskirstyti gautą masę, ant jos išdėlioti avietes ir užpilti po 50 mililitrų migdolų gėrimo;
Kepti 25-30 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje;
Papuošti ir pagardinti mėgstama uogiene ir migdolų riekelėmis.
Skanaus!
Daugiau receptų rasite www.tinginiumaistas.lt