Paryžiaus olimpiadoje sinchroninis plaukimas startuos rugpjūčio 6-ąją. Prieš daugelio laukiamą datą portalas „Marie Claire“ pasidomėjo apie sportininkių grožio paslaptis – pranešama, kad moterys turi konkrečius ritualus, kurių imasi prieš kiekvienas varžybas.

Sinchroninis plaukimas, aiškina minėtas portalas, tai gimnastikos ir šokio elementai, suderinti su tradiciniu plaukimu. Kitaip sinchroninis plaukimas dar vadinamas meniniu plaukimu – dėl šios priežasties vertinama ne tik technika, bet ir artistiškumas, veido išraiška, manieros. Dėl šių estetinių niuansų sinchroninio plaukimo profesionalai nedėvi akinių ar plaukimo kepuraičių.

Prie rezultato ženkliai prisideda ir tinkamai parinkta šukuosena ar charakterį atspindintis makiažas – sinchroninio plaukimo meistrės turi neįprastų būdų, kaip net ir vandenyje išlaikyti nepriekaištingą išvaizdą.

Sinchroninių plaukikų grožio rinkinyje nerasite stiprios fiksacijos plaukų želės. Vietoj to merginos naudoja specialią vieno prekinio ženklo želatiną, kuri plaukikių plaukams suteikia „šalmo“ efektą net ir būnant po vandeniu.

Kaip ir balerinos, sinchroninio plaukimo plaukikės plaukus riša į tvirtą kuodą, susega jį daugybe segtukų, uždeda tinklelį. Kai plaukai suformuojami, jie tepami minėta želatina keliais sluoksniais ir džiovinami, kad būtų „kieti kaip uola“, rašo „Marie Claire“. Prie maudymosi kostiumėlių priderintas plaukų segtukas prisegamas smeigtukais – plaukikės šukuosena paruošta.

Vis dėlto socialiniame tinkle „TikTok“ plaukikės skundžiasi, kad tokia šukuosena papuoštą galvą vėliau sunku išplauti – reikia karšto vandens ir daug kantrybės.

Makiažas turi būti ryškus

Sinchroninis plaukimas – geriausias makiažo priemonės atsparumo vandeniui testas. Plaukikai kasdien apie šešias valandas praleidžia vandenyje. Apklausų metu vis iš naujo minimas vienas prekės ženklas: Makeup Forever“. 2021 m. „Freedom Valley Synchro“ komandos trenerė Addy Colona portalui „Allure“ sakė, kad sinchroninio plaukimo profesionalės įprastai makiažui renkasi ryškias spalvas – pavyzdžiui, juodą ir raudoną. Anot jos, tokiu būdu plaukikės išsiskiria iš minios, o teisėjai gali „perskaityti“ jų veido išraišką.

Ji paminėjo vieną gerai žinomos firmos blakstienų tušą, kuris „nesusitrina ir nesuskilinėja“. Tiesa, šiuo metu produktas jau nebegaminamas. Savo ruožtu „Marie Claire“ įvardijo ir kitą vandeniui atsparų tušą, kurio kaina siekia 81 dolerį. Jis, anot minėto portalo, buvo naudojamas filmuojant Lorde muzikinį klipą „Solar Power“, kuriame atlikėja turėjo sąlytį su vandeniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją