Alanas jau daugiau nei šešerius metus – net jei tamsu, šalta ir žvarbu, kasdien praktikuoja šalčio terapiją.

Tiesa, šiuose namuose visur pilna pačių įvairiausių įrengimų. Pavyzdžiui, Agnė ir Alanas patys pasigamino ledo vonią, panaudoję didžiulį šaldiklį. Sklypo gale stovinti vonia tiek žiemą, tiek vasarą pilna ledinio vandens, kad sutuoktiniai kasdien galėtų pratinti savo ištvermę.

Tris vaikus auginantys Agnė ir Alanas – du keturiasdešimtmečiai, kurie ne tik puikiai atrodo, bet tikina taip ir besijaučiantys. O ar jų pasirinktas gyvenimo būdas turi realios apčiuopiamos naudos?

 Agnė ir Alanas Dzeranovai

„Iš tikrųjų mes ilgą laiką kūrėme tą savo gyvenimo būdą ir darbus derinome taip, kad turėtumėme kokybišką gyvenimą. Mums tai prioritetas – kad turėtumėme laiko ir juo pasimėgauti, ir save realizuoti. Skirti dėmesio vienas kitam“, – sako Agnė.

 Agnė ir Alanas Dzeranovai

Agnė ir Alanas susipažino ir susituokė dar visai jaunučiai. Alanas buvo profesionalus krepšininkas, žaidė Danijoje. Gyventi į svečią šalį paskui mylimą vyrą išsikraustė ir Agnė.

„Gali iš mūsų nuskambėti, kad mes taip keistai žiūrime į gyvenimo materialinę pusę, ypač šiais tokiais vartotojiškais laikais. Nes tikrai visi galvoja, kaip uždirbti daugiau pinigų. Bet, pavyzdžiui, negalvoja, kaip ilgiau nugyventi gyvenimą, o paskui dalį pinigų vis tiek sukiša į savo sveikatą“, – sako Agnė.

 Agnė ir Alanas Dzeranovai

„Jeigu išmoksite kontroliuoti savo psichiką, išmoksite pakelti ir fizinius krūvius“, – prasklaidžiusi ledus lipdama į ledo vonią sako Agnė.

Dzeranovų šeima – visavalgiai. Neatsisako beveik nieko, tačiau stengiasi suvartoti kuo daugiau baltymų, kuo mažiau greitųjų angliavandenių, vertina namie gamintą maistą ir vengia „tuščių“ kalorijų, todėl baltos duonos ar dešrelių jų virtuvėje nerasi. Visgi vadovaujasi taisykle 80/20, t. y. 80 procentų subalansuotos mitybos ir 20 procentų – pasilepinimų ne tokiu sveiku maistu.

 Agnė ir Alanas Dzeranovai

Pora taip pat ir alkoholio atsisakė prieš septynerius metus. O sulig tuo atsirado daugiau dienų savaitėje. „Anksčiau po vakarėlių mūsų sekmadieniai būdavo tarsi išbraukti iš gyvenimo“, – prisimena pašnekovai. Be to, apie alkoholio atsisakymą Alanas siūlo pagalvoti tiems, kurie nori numesti svorio.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.