R. Lapė išdavė – taip paruoštus grikius ji valgo kas rytą. Anot aktyvios žurnalistės ir dviejų berniukų mamos, jai gyvenime svarbiausia – balansas. Ji atvirai papasakojo, kaip šį balansą sekasi išlaikyti įvairiose gyvenimo srityse: tarp sveikos mitybos ir mėgavimosi maistu, tarp vaikų auklėjimo ir lepinimo.
„Stengiuosi laikytis sveikos mitybos principų, tačiau labai mėgstu skanų maistą, – laidoje kalbėjo R. Lapė. – Taigi suvalgiusi tokius pusryčius popiet sau leidžiu ir kokį miltinį patiekalą. Aš labai mėgstu kepinius.“
Tradicinis R. Lapės pusryčių patiekalas – grikių košė su daržovėmis ir krevetėmis. Jo receptu žinoma moteris ir pasidalijo laidoje.
Kalbėdama apie motinystę ji sakė, kad svarbiausia – išsirinkti ir tinkamai susidėlioti prioritetus. „Visko tobulai daryti tu negali. Šiame amžiaus etape, kai vienam vaikui yra 7 m., kitam – 8 m., svarbiausias yra ugdymas. Taigi jie privalo groti pianinu – nori to ar ne. Taip pat labai svarbus yra knygų skaitymas, nesvarbu, kad turiu versti ir tai yra juodas darbas, – atviravo R. Lapė. – Bet galiu išduoti, kad praėjusią savaitę, kai labai skubėjau su darbais, o mokyklos buvo evakuotos, mano vaikai pirmą kartą valgė greitojo maisto restorane. Ir jie buvo labai laimingi, sakė: „Mama, kaip skanu!“
Paklausta, ką reiškia būti pametinukų mama, R. Lapė juokėsi: „Nuolat esi ties lengvo išprotėjimo riba. Iš tiesų tai labai didelis iššūkis. Susilaukti būtent pametinukų buvo mano planas, bet kartais sau sakau – na, ir ką aš sau galvojau?“
Žurnalistė pabrėžė, kad itin svarbu vaikus mokyti savo rodomu pavyzdžiu. Tad naivu būtų tikėtis, kad vaikai norės sveikai maitintis ar savo noru skaityti knygas, jei nematys to paties darančių savo tėvų.
„Mūsų namuose tuoj reiks kapitalinio remonto, – juokėsi R. Lapė. – Mudu su vyru abu tokie kūrybiški tėvai, tad vaikams daug leidžiame. Man atrodo, kad visi turi to kūrybiškumo ir smalsumo, tik nereikia jo nužudyti.“
Viso pokalbio kviečiame klausytis laidoje „Mamų virtuvė“.