Natalija – dviejų vaikų mama. Jos atžaloms – 7-eri ir 9-eri. Aktyvi moteris neslepia, kad kai vaikai buvo maži, ji išgyveno sudėtingą laikotarpį.

„Antras vaikas tikrai buvo planuotas ir pasiprašė, kai atėjo laikas – labai labai tuo džiaugiuosi. Bet man šis laikotarpis buvo sudėtingas – tiek psichologiškai, tiek fiziškai, nes visada buvau judri, aktyvi. Virsmas iš jaunos moters į mamą, su visais įsivaizdavimais, kokia aš noriu būti, o aš tikrai esu reikli sau – buvo tiesiog sudėtinga viską suderinti. Sportas taip pat visada buvo svarbi mano gyvenimo dalis, o dar ir knygą norėjosi paskaityti. Supratau vieną – aš viena nesusitvarkau“, – atvirauja Natalija.

Moterų sporto ambasadorė nedrąsiai ėmė mąstyti apie pagalbą namuose, tačiau net ir priėmusi sprendimą tai įgyvendinti jautėsi nerami ir vis svarstė – o ką pagalvos aplinka?

„Auginu vaikus ir negaliu susitvarkyti namų? Bet aš nenorėjau tvarkytis... Ir nespėjau. Kai vaikas miegojo, labiau norėjau paskaityti, pasižiūrėti, pakvėpuoti, tiesiog nieko nedaryti. Galiausiai su vyru nusprendėme ieškoti namų tvarkytojos, kuri bent kartą per dvi savaites ateitų ir padarytų namų darbus, prie kurių neprieina mano rankos“, – pasakoja laidos viešnia.

Tiesa, tinkamą žmogų Natalijai pavyko rasti ne iš karto. Ji tvirtina pasikvietusi vieną, kitą tvarkytoją ir supratusi, kad jai nesinori, jog jos į namus grįžtų dar kartą.

„Bet tada įvyko lemtingas susitikimas su Irena – pamenu, pamačiau ją kylančią laiptais ir išsyk pagalvojau, kad viskas bus gerai. Mane užplūdo tokia ramybė. Atrodė, kad ji – tai vyresnė aš. Paskui Irena prisipažino, kad ji dar ir gamina“, – juokiasi Natalija, kuri laidoje „Šeimų virtuvė“ Irenos garbei gamino kukuliukus, kuriuos daryti išmokė būtent ji. Natalija ne kartą pamini – Irena yra tas žmogus, kuris išgelbėjo jos mamystę.

Laidos pašnekovė save vadina mama, kuri vaikams suteikia daug laisvės, kartu turi nustačiusi aiškius susitarimus, kurių laikytis privalu.

„Jei anksčiau galvojau, kaip vaikus fiziškai apšokinėti ir patenkinti poreikius, dabar mąstau, kaip jiems išlikti laisviems, žaismingiems ir besidomintiems gyvenimu, bet kartu – patogiems man, – juokiasi moteris. – Savo dukrą vadinu beždžionėle – nuo tada, kai ji pradėjo bėgioti ir visur laipioti, turime susitarimą, kad lipti galima tik ten, iš kur galės pati nulipti. Susitarimai mums yra labai svarbūs.“

Natalija Boguševičienė

Sportuoti ėmė sulaukusi 16-os

Sportuoti Natalija ėmė sulaukusi 16-os – tuomet tėtis ją užrašė į šalią namų esantį sporto klubą. Moteris juokiasi – o aš ir eidavau!

„O vasarą tėtis norėdavo, kad aš kartu su juo važiuočiau prie ežero – versdavo bėgti aplink tą vandens telkinį, ratą ar du. Tai tapo savotišku ritualu, kuris ilgainiui pasidarė reikšmingas. Įpročio lankytis sporto klube nepaleidau“, – tvirtina ji.

Treniravosi Natalija ir gimus dukrelei – kai ši imdavo verkti, trenerė mergaitę paimdavo į rankas, o Natalija baigdavo pradėtą pratimą.

„Visada buvau aktyvi, o prieš 4 metus atsidūriau triatlone – pati to nesuprasdama“, – šypsosi ji.

Natalija kiekvienai moteriai rekomenduoja rasti savo sporto šaką ir susikurti rutiną. Pavyzdžiui, ji, net ir būdama dviejų atžalų mama, randa laiko treniruotėms. Šiltuoju sezonu važiuoja dviračiu, vėliau mina ant namuose esančio treniruoklio. Moteris atvira – nenukenčia niekas, net vaikai.

„Surengiu vaikams skaitymo valandėles, jie žino, kad štai mama tuo metu sportuoja. Niekam nekyla klausimų – tai yra mano išsigelbėjimas“, – sako „Šeimų virtuvės“ viešnia.

Visą pokalbį su N. Boguševičiene galite žiūrėti vaizdo įraše, patalpintame straipsnio viršuje.