Prisipažinsiu, tas burnoje tirpstantis skonis nuneša ne bet kur, o į tikrų tikriausią Italiją.
Reikės: (dvi porcijos)
- 5-6 ekologiškų, laisvai laikomų vištų kiaušinių trynių,
- 2 valgomų šaukštų cukraus (nerafinuoto, cukranendrių)
- 50 ml limoncello likerio,
- ekologiškos citrinos žievelės,
- vanilės ankšties (arba natūralaus vanilinio cukraus)
- 6-8 vidutinio dydžio braškių.
Gerai išplakite atskirtus kiaušinio trynius su cukrumi, vanilės ankšties turiniu, įpilkite citrinų likerį limoncello, įtarkuokite šiek tiek citrinos žievelės. Dar kartą gerai išplakite iki kol masė taps puri.
Puode užvirkite vandenį, ant jo padėkite dubenį su deserto plakiniu. Virš verdančio vandens laikydami dubenį plakite, kol masė sutirštės – apie 5-7 minutes.
Supilkite išplaktą zabaione ant supjaustytų braškių į simpatiškas taures, papuoškite šviežiomis braškėmis ir citrinų žievele.
Skanaus.