Siūlome pasigaminti Burgundišką jautieną iš didkepsnio. Nors šis patiekalas reikalauja nemažais jūsų laiko ir pastangų, jis tikrai pamalonins visus pietaujančius ir nepaliks abejingų.

Paruošimas

• Troškintuve su sviestu pakepinkite smulkintus svogūnus ir šoninę.

• Išgriebkite kiaurasamčiu ir pasidėkite į šoną.

• Tame pat puode nustatę maksimalią kaitrą kelias minutes paskrudinkite mėsos gabaliukus.

• Suberkite stambokais griežinėliais pjaustytas morkas ir kepkite dar 5 min.

• Mėsą apibarstykite miltais ir dar kiek pakepinkite.

• Įpilkite 1,5 l vandens.

• Sudėkite šoninę ir svogūnus į troškintuvą.

• Supilkite raudonąjį vyną.

• Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įdėkite žolelių ryšelį ir traiškytas česnako skilteles.

• Užvirkite, uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies 2–3 val.

• Suberkite pjaustytus grybus ir troškinkite dar valandą. Padažas turi būti tąsus, bet ne per tirštas.

• Troškinį tiekite su makaronais arba grilyje ar garuose virtomis daržovėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)