Siūlome pasigaminti Burgundišką jautieną iš didkepsnio. Nors šis patiekalas reikalauja nemažais jūsų laiko ir pastangų, jis tikrai pamalonins visus pietaujančius ir nepaliks abejingų.
Paruošimas
• Troškintuve su sviestu pakepinkite smulkintus svogūnus ir šoninę.
• Išgriebkite kiaurasamčiu ir pasidėkite į šoną.
• Tame pat puode nustatę maksimalią kaitrą kelias minutes paskrudinkite mėsos gabaliukus.
• Suberkite stambokais griežinėliais pjaustytas morkas ir kepkite dar 5 min.
• Mėsą apibarstykite miltais ir dar kiek pakepinkite.
• Įpilkite 1,5 l vandens.
• Sudėkite šoninę ir svogūnus į troškintuvą.
• Supilkite raudonąjį vyną.
• Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įdėkite žolelių ryšelį ir traiškytas česnako skilteles.
• Užvirkite, uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies 2–3 val.
• Suberkite pjaustytus grybus ir troškinkite dar valandą. Padažas turi būti tąsus, bet ne per tirštas.
• Troškinį tiekite su makaronais arba grilyje ar garuose virtomis daržovėmis.
Skanaus!