Per tą laiką buvo pagaminta daug skirtingų ir įvairių patiekalų iš bulvių, svogūnų, moliūgo, jautienos, vištienos... ir net varlių kojelių!
O štai dabar jums pristatome paskutinį vakarienės akordą – keptas akordeonines bulves.
Reikės:
- 670 g nedidelių šviežių bulvių
- 80 g šaltai rūkyto kiaulienos Švarcvaldo kumpio
- 1 vnt. svogūno
- pakelio sviesto
- galvutės česnako
Gaminimas:
Nuplovę šviežias bulves, nupjaukite bulvės šonelius, kad būtų patogus pagrindas ir bulvė tvirtai stovėtų skardoje.
Dailiai nedideliais tarpeliais visą bulvę supjaustykite kaip akordeoną, tačiau jokiu būdu neįpjaukite iki galo, todėl geriausia panaudoti du papildomus peilius ir įsistatyti tarp jų bulvę, kad išvengtumėte bulvės įpjovimo iki galo.
Sutraiškykite česnako skilteles ir išimkite jas iš luobelių.
Stambiai supjaustykite svogūną.
2/3 sviesto išlydykite keptuvėje, o likusį sviestą supjaustykite nedideliais kvadratėliais, kuriuos uždėsite kartu su česnako skiltelėmis ir pjaustytu svogūnu ant bulvių.
Kumpio juosteles susukite ir patalpinkite tarp bulvių į kepimo indą. Pagal poreikį pagardinkite druska, pipirais, turimomis žolelėmis, pavyzdžiui, šviežiu rozmarinu.
Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių, tada trumpam ištraukę iš orkaitės, bulves apipilkite keptuvėje išlydytu sviestu ir vėl patiekalą grąžinkite į orkaitę dar 20 minučių arba tol, kol gražiai paruduos.
Skanaus!