Svarbūs niuansai
Pradėkime nuo produktų sudėtinės dalies, kuri kartais neapsiriboja keliomis eilutėmis, o pradėjęs skaityti, pasijunti it chemijos pamokoje, kurios neišmokai. Jei taip nutiko – pirmas signalas, kad produktą reikia grąžinti į lentyną. Produktų sudėtinės dalys neturėtų būti nesuvokiamos vidurinį išsilavinimą turinčiam žmogui. Iš ko gali būti pagaminta duona? Kone kiekvienas galėtų išvardyti: miltai, vanduo, druska, cukrus, mielės. Visa kita – jau tik priedai.
Antras dalykas, kad ilgai neužtruktumėte – žiūrėkite pirmąją sudedamąją dalį. Pavyzdžiui, nusprendusi nusipirkti gvakamolės (avokadų pagardo), išėjau tuščiomis. Kodėl? Nes kiek peržiūrėjau variantų, pirmoje vietoje visur buvo įrašytas vanduo. Ingredientai yra surašyti pagal tai, kurio daugiausiai yra produkte. Pirmoje vietoje įrašyto ingrediento yra daugiausiai, antroje – mažiau ir taip toliau. Gvakamolės pagarduose natūralu, kad pirmoje vietoje turėtų būti avokadas, deja, jis buvo paminėtas tik sąrašo gale – 1,5 proc. avokado. Geriau pasiėmiau avokadą ir pati pasidariau gvakamolę.