Daugelis girdėjo legendą apie tai, kaip atsirado bulvių traškučiai. Kai 1863 metais Niujorko restorane vienas klientas pasiskundė, kad bulvės per storos ir per minkštos, šefas taip įsiuto, kad supjaustė jas kuo ploniausiai, paskrudino aliejuje ir pabarstė dideliu kiekiu druskos. Jis norėjo dar labiau suerzinti klientą, bet reakcija buvo priešinga – jis taip susižavėjo, kad traškučiai galiausiai tapo vienu populiariausių užkandžiu. Mes paėmėme keturis skirtingų gamintojų traškučius ir pažiūrėjome, iš ko jie padaryti. Ar tikrai tik bulvių, aliejaus ir druskos?

Bulvių traškučiai Estrella grietinės ir svogūnų skonio

Sudėtis: bulvės, augaliniai aliejai (saulėgrąžų, rapsų įvairiomis dalimis), druska, svogūnų milteliai (1,3 proc.), išrūgų milteliai (iš pieno), natūralios kvapiosios medžiagos, cukrus, pasukų milteliai (iš pieno), mielių ekstraktas, grietinėlės milteliai (0,14 proc.) (iš pieno), prieskoninės žolelės, mielių milteliai, česnakų milteliai, rūgštis: citrinų rūgštis. Maisto priedai – E330.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)