Bananais, mandarinais ar saldžiaisiais melionais niekas nebesistebi. Nors šie vaisiai daugumos pirkėjų mėgstamiausi, lietuviai, pasirodo, mėgsta ir eksperimentuoti – drąsiai bando naujus skonius ir ragauja egzotiškus vaisius.

„Lietuviai iš tiesų mėgsta naujoves, tad dažnai susigundo paragauti ir retesnių, ne taip dažnai matomų egzotinių vaisių. Daug susidomėjimo sulaukia išskirtinės išvaizdos drakono vaisiumi vadinami kertuoliai, ličiai, anonos, papajos, – pasakoja prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė Jolanta Sabaitienė. – Tačiau vienas populiariausių egzotinių vaisių – figos. Matyt, ne tik dėl saldaus skonio, bet ir naudingųjų figų savybių. Šviežių figų sezonas prasideda rugpjūčio mėnesį, tačiau džiovintų vaisių galima įsigyti visus metus.“

Kaip pasakoja specialistė, natūralia vitaminų saugykla vadinamos figos nuo senų laikų buvo laikomos ne tik skanėstu, bet ir profilaktine priemone nuo įvairių negalavimų. Figose yra organizmui itin svarbių vitaminų B, C ir A, taip pat antioksidantų, mikroelementų, augalinių rūgščių bei mineralų.

Tradicinėje Rytų medicinoje figos vaisiai ypatingai rekomenduojami moterims. Jie teigiamai veikia reprodukcinę sistemą, yra naudingi imuniteto palaikymui. Įvertinti reikėtų ir figų naudą grožiui: dėl gausaus antioksidantų bei vitaminų kiekio, figos vadinamos natūraliu jaunystės šaltiniu. Figose taip pat daug kalcio, kuris itin naudingas nagų bei plaukų grožiui. Beje, grožio tikslais jas galima ne tik valgyti: figų minkštimas dažnai naudojamas kaip odos ir plaukų būklę gerinanti kaukė.