Šios laidos kulinariniame meniu – 3 patiekalai: niekur kitur Dilano dar neatskleistas šrilankietiškojo tuno užkandžio receptas, antienos krūtinėlė su nealkoholinio vyšnių likerio padažu ir prancūziškas desertas Mille feuille.

Visiems patiekalams reikalingus ingredientus nesunkiai galima rasti mūsų šalies prekybvietėse, o jų gaminimas per ilgai neužtruks – šefas siūlo išbandyti paprastesnes ir greitesnes jų versijas. Pateikiame visų jų receptus.

Tuno užkanda

Reikės:

- 200 g virtų bulvių

- 200 g konservuoto tuno

- 2 kiaušinių

- 100 g džiūvėsėlių

- 100 g svogūnų

- Druskos

- Pipirų

- Pusės žaliosios citrinos

- Aliejaus

Gaminimas: visus produktus pakepinti, sumaišyti su virta bulve ir tunu. Formuojami kamuoliukai. Panardinami į kiaušinį ir džiūvėsėlius. Kepama aliejuje, kol gražiai apskrus.

Tuno užkanda

Antienos krūtinėlė su nealkoholinio vyšnių likerio padažu

Reikės:

- 2 vnt. antienos krūtinėlių

- 500 g žiedinių kopūstų

- 1 obuolio

- 200 g vyšnių arba trešnių

- 100 g svogūnų

- 10 g šviežio čiobrelio

- 10 g šviežio rozmarino

- 200 ml antienos arba vištienos sultinio

- Aliejaus

- 50 g nealkoholinis vyšnių likerio

- 50 g žirnelių papuošimui

- 20 g sviesto

- Druskos

- Pipirų

Gaminimas: antienos krūtinėlė prieskoniuojama druska ir pipirais, dedama į šaltą keptuvę oda žemyn. Vėliau orkaitėje, įkaitintoje 200°C, 10 min. Kepama. Žiedinius kopūstus nuplikyti, apkepinti, apibarstyti druska ir pipirais, pabaigoje uždėti sviesto. Pakepinti svogūnus, čiobrelius ir rozmariną, sudėti vyšnias, vėliau įpilti likerio bei nugarinti. Tada į turimą masę supilti sultinį ir leisti kiek pavirti. Galiausiai įdėti prieskonių ir sviesto.

Antienos krūtinėlė su nealkoholinio vyšnių likerio padažu

Prancūziškas desertas Mille feuille

Reikės:

- 1 pakelio sluoksniuotos tešlos

- 300 ml grietinėlės

- 3 šaukštų cukraus pudros

- 1 vnt. laimo

- 1 vnt. apelsino

- 50 g aviečių

- 100 g gervuogių

- 20 g dumplainių

- Baziliko papuošimui

Gaminimas: tešlą iškočioti, supjaustyti norimais gabaliukais, apibarstyti cukraus pudra, apie 10 min. kepti orkaitėje, įkaitintoje 200°C. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra, įtarkuoti laimo ir apelsinų žievelės bei įspausti po pusę jų sulčių. Pyragaičius formuoti sluoksniais, ant viršaus dekoruoti uogas.

Prancūziškas desertas Mille feuille
Dalintis
Nuomonės