Tai – spagečiai su ančiuviais, alyvuogėmis ir duonos trupiniais.

Dviem porcijoms jums reikės:

200 g spaghetti kietųjų kviečių makaronų;

3-4 vidutinio dydžio šviesios duonos riekių (galima naudoti itališką duoną čiabatą ar pan.);

5 česnako skiltelių;

Saujos šviežių petražolių;

Keleto saujų šviežių špinatų;

8 ančiuvių filė gabalėlių;

½ stiklinės (120 ml) sauso baltojo nealkoholinio vyno;

Keleto saujų žalių alyvuogių (rekomenduoju rinktis sodriai žalios spalvos, itališkas);

2 šaukštų pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus – duonai apkepti;

2 šaukštų pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus – daržovėms apkepti (galima naudoti aliejų nuo ančiuvių);

2 šaukštų pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus – įmaišyti į išvirusius makaronus;

Kelių žiupsnių šviežiai grūstų juodųjų pipirų;

Kelių žiupsnių jūros druskos;

Kelių saujelių tarkuoto kietojo sūrio (pvz., parmezano) patiekimui.

J. Steponavičiūtė nurodė ir detalius žingsnius receptui ruošti.

Duonos riekes rankomis suplėšykite, apšlakstykite aliejumi ir pašaukite į iki 180°C laipsnių įkaitintą orkaitę su vėjo režimu 10 minučių (arba tol, kol apskrus). Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Petražoles su špinatais nuplaukite ir susmulkinkite. Taip pat susmulkinkite ir ančiuvius.

Apskrudusią duoną išimkite iš orkaitės, palikite kelioms minutėms atvėsti, tuomet rankomis sutrupinkite ir atidėkite. Didelį puodą pripildykite vandens ir dosniai pasūdykite. Užvirkite, sudėkite
makaronus. Virkite 7-10 min., priklausomai nuo makaronų rūšies, bet nepervirkite – svarbu, kad makaronai viduje liktų tvirti, kadangi sumaišyti su padažu dar labiau suminkštės. Italai tokį makaronų kietumą vadina „al dente“.

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir kelias minutes pakepinkite česnakus. Suberkite ančiuvius bei žoleles, dėkite alyvuoges, apibarstykite pipirais. Užpilkite nealkoholiniu vynu, padidinkite
karštį ir kaitinkite kol skysčio sumažės maždaug perpus.

Išvirusius makaronus nusunkite, bet išsaugokite kelis šaukštus nuo virimo likusio skysčio. Makaronus sumaišykite su padažu, dviem šaukštais skysčio nuo virimo, alyvuogių aliejumi. Įmaišykite duonos trupinius ir iškart patiekite. Pagardinkite tarkuotu kietuoju sūriu.

Štai ir viskas! Šiuo receptu galite džiaugtis kaip gana greitai pagaminamu ir išties itališku. Patiekite makaronus savo mėgstamiausiuose induose ir mėgaukitės ramia vakariene. Prabanga virtuvėje gali
gimti ir vos per 20 minučių!

Užsakymo nr.: PT_87182845

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)