Kunigiškių kaimo Tauragės rajone gyventojus antradienio rytą pažadino šūviai. Iš pradžių nieko neįtarę žmonės tik kiek vėliau sužinojo apie tragediją, kad jų kaimynas nušovė savo 39 metų sutuoktinę ir nusišovė pats.

„Pamačiau, kad atvažiuoja greitoji ir policija. Aš net nepagalvojau, kad gali važiuoti, tylu“, – LNK žinioms sakė vienas kaimynas.

Kita teigė, jog tai yra tragedija. Dar viena kaimynė taip pat sakė, kad yra tiesiog baisu, tokie įvykiai neturi vykti.

Anot policijos, mirtinos kulkos paleistos iš vyrui priklausančio ginklo.

„Vyras ginklui leidimą turėjo, tai yra lygiavamzdis šautuvas, skirtas medžioklei. Abu asmenys policijai nėra žinomi“, – LNK žinioms sakė Tauragės apskrities policijos atstovė Greta Kęsminaitė–Pudžemė.

Apie šeimą kaimynai atsiliepia tik gerai, esą darbštūs sutuoktiniai atsinaujino namą, gražiai susitvarkė aplinką. Buvo draugiški ir malonūs, negirtavo ir nesipyko.

„Tikrai labai normalūs žmonės“, – kalbėjo kaimynystėje gyvenanti moteris. Kitas irgi kalbėjo, jog apie šeimą vien tik geri atsiliepimai.

Be tėvų liko trys vaikai, jauniausiam – vos dveji.

„Viena dukra aštuoniolikos metų, kita – aštuonių, eidavo į dienos centrą. Ten mano dukra dirba. Ir dvejų metukų berniukas. Baisu tikrai yra, išgirdau šiandien, tai nei dirbti pavyko, nieko“, – kalbėjo kaimynė.

„Mes ir kalbam, kad gi trys vaikai. Jeigu jis norėjo pasitraukti, tai galėjo, galėjo išsiskirti. Bet palikti vaikus našlaičius...“, – svarstė kita kaimynė.

Su mažamečiais dirba vaiko apsaugos tarnybos specialistai ir psichologai. Į šeimos tragediją jie sureagavo nedelsiant.

„Šiuo metu vaikams inicijuojama skubi psichologo pagalba. Atvejis išties sudėtingas, vaikai patyrė neeilinius išgyvenimus, tad visokeriopa pagalba jiems bus užtikrinta ir ateityje.

Šiuo metu vaikams yra svarbiausia ramybė, saugumas ir emocinė parama. Jais rūpinasi artimieji“, – komentare LNK žinioms teigė Tauragės vaikų teisių apsaugos tarnybos atstovai.

Anot kaimynų, vyrą galimai išprovokavo nesėkmingai susiklostę sutuoktinių santykiai.

„Žmona kaip ir prašymą skyryboms buvo padavusi, gal dėl to kažkas šeimoje buvo“, – svarstė viena kaimynė.

Apie šį įvykį policijai pranešė artimasis. Ar vaikai per kraupų išpuolį buvo namuose, policija neatskleidžia.

Visą LNK žinių reportažą žiūrėkite čia: