Košmaru kaimynai vadina tai, kas įvyko Skuodo rajone esančio Vižančių kaimo daugiabutyje. Apie vidurdienį dvidešimties metų vyras su motina atvažiavo pas buvusią šeimos galvą. Atskirai gyvenęs vyras esą pats paprašė, kad šeima aplankytų. Dukros gimtadieniui esą žadėjo duoti pinigų. Bet kaimynai spėja, kad taip pusamžis vyras specialiai atviliojo, kad nužudytų buvusią 11 metų jaunesnę sugyventinę.

„Pavydėjo. Žmona su kitu gyveno, o čia išsikvietė ir viskas“, – LNK žinioms kalbėjo vienas vietos gyventojas.

Kai moteris įėjo į butą, buvęs sugyventinis į ją sūnaus akivaizdoje šovė esą savavališkai į nupjautvamzdį perdarytu medžiokliniu šautuvu.

Sūnus pasakoja bandęs padėti motinai. Tada jį tėvas bandė pulti peiliu. Jaunuolis apsigynė, tėvą užrakino bute, kol sulaukė pagalbos – policijos ir ARAS pareigūnų.

Atvykus pareigūnams daugiabučio gyventojai buvo įspėti arba palikti namus, arba likti butuose. Ir net galvos nekišti laukan.

„Policija sakė pasitraukti iš kiemo, nes su mažamečiais vaikais negalima būti, yra pavojingas asmuo, kuris naudoja šaunamąjį ginklą, kad kartais neatsitiktų kas nors, ką gali žinoti“, – kalbėjo kita namo gyventoja.

Paskui žmonės matė kaip iš laiptinės išnešamas moters kūnas su šautine žaizda krūtinėje. 44 metų moteris dar buvo reanimuojama, bet mirė medikų automobilyje.

„Rūpinosi vaikais, tikrai labai darbšti, dirbo visur – lėkė, darbavosi. Tikrai labai gera moteris. Labai gaila, mūsų kaimui tikrai be galo gaila jos“, – pasakojo veido nenorėjusi rodyti namo gyventoja.

Savo keturių vaikų motiną nušovęs 55 metų vyras buvo girtas, įpūtė 2,65 promiles.

Kad nelaimė gali nutikti kaimynai įtarė.

„Jis minėjęs buvo. Seniai, prieš daug metų. Minėjo, kad į vietą pastatys. Galima sakyti, kad dienų klausimas buvo“, – kalbėjo kitas kaimynas.

Esą kai pora išsiskyrė vyras ne kartą grasino nužudyti ne tik buvusią sugyventinę, bet ir naująjį moters draugą. Su kuriuo, kaip šneka kaimo žmonės, moteris laukėsi vaiko. Tad esą vyras pražudė dvi gyvybes.

Jis gąsdino ir aplinkinius, nes namie laikė ne vieną ginklą.

Baisiausia kaimynams buvo, kai rytais vyras treniruodavosi iš balkono šaudydamas į taikinį medyje – butelį.

Pasak kaimynų, neįgaliu vyru rūpinosi socialinė darbuotoja. Į socialinį būstą jis persikėlė prieš kelis mėnesius, kai išsiskyrė su sugyventine. Esą bėdų šeimoje kildavo ir dėl vyro pomėgio išgerti, ir dėl smurto.

Tad moteriai tekdavo kviesti policiją. Vyrui buvo taikytas ir smurto orderis. Dabar saugomas policijos jis gydomas ligoninėje.

Pareigūnų teigimu, jo sveikatos būklė prasta, tad jo negalima apklausti.

Visą LNK žinių reportažą žiūrėkite čia: