Apie tai „Delfi“ pranešė šaltiniai įkalinimo įstaigoje.

Sunkius sužalojimus patyręs pareigūnas išvežtas į Kauno klinikų Skubios pagalbos skyrių, jam suteikta būtinoji pagalba.

Teigiama, kad nuteistasis kalėjimo prižiūrėtoją verdančiu vandeniu apiplikė pasinaudojęs proga, kai šis poste šeštadienio rytą budėjo vienas. Žudikas verdantį vandenį užpylė ant pareigūno veido.

Incidentas įvyko per rytinį patikrinimą.

„Delfi“ šaltiniai teigia, kad nuteistasis esą ne kartą kalėjimo vadovybę buvo įspėjęs, jog planuoja užpulti pareigūnus ir su jais susidoroti, tačiau į tokius jo grasinimus nebuvo sureaguota.

Nuteistasis, apiplikęs pareigūną, išpuolį surengė uždarytas į drausmės grupę dėl nusižengimų kalėjime, kamerų tipo patalpose šiuo metu kali 34 nuteistieji, tačiau dėl darbuotojų trūkumo juos prižiūrėjo tik vienas pareigūnas.

Po incidento kalinys izoliuotas, dėl įvykio pradėtas tarnybinis ir ikiteisminis tyrimas.

Žiaurų išpuolį surengęs nuteistasis anksčiau yra kalėjęs ir dėl nužudymo – jis su ramentu vaikščiojusį vyrą savo gimtajame miestelyje sumušė, spardė, o galop jam šokinėjo ant krūtinės. Po didelių kančių užpultasis netrukus mirė.

Dabar jis kalėjo už sunkų sveikatos sutrikdymą ir viešosios tvarkos pažeidimą, į laisvę jis turėjo išeiti 2031 m. kovą.

Lietuvos kalėjimų tarnybos Pravieniškių 1-asis kalėjimas „Delfi“ patvirtino šią informaciją ir nurodė, kad šeštadienį rytinio nuteistųjų patikrinimo metu atidarius vienos iš gyvenamųjų kamerų duris nuteistasis apipylė Saugumo valdymo skyriaus jaunesnįjį specialistą karštu vandeniu.

„Pareigūnui nedelsiant buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba, jis išvežtas apžiūrai į gydymo įstaigą, kur jam nustatytas kaktos srityje paraudimas bei dešinėje veido pusėje kaktoje nusilupusi pūslė, pareigūnui suteiktas nedarbingumas, jis išleistas gydytis namo“, – nurodė tarnybos atstovė Virginija Vervečkaitė.

Anot jos, dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo.

Tai ne pirmas incidentas šiame kalėjime – daugiau kaip prieš savaitę kitas nuteistasis stiklo šuke kitam pareigūnui sužalojo ranką, nors siekė jam perpjauti kaklą. Jis taip pat tikino, kad apie savo grasinimus pareigūnus buvo įspėjęs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)