„Tai, kad ten vyksta faktinis politinių varžovų šalinimas visomis įmanomomis teisėtomis ir neteisėtomis priemonėmis, yra akivaizdu“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

D. Trumpas ketvirtadienį tapo pirmuoju buvusiu JAV valstybės vadovu, kada nors nuteistu už nusikaltimą, kai Niujorko prisiekusieji pripažino jį kaltu dėl 34 kaltinimų nusikalstamomis veikomis, susijusiomis su „pinigų už tylą“ byla.

Rusija, kurios teismų sistemą teisių gynimo grupės ir užsienio šalių vyriausybės kaltina oponentų įkalinimu, dažnai kritikuoja Vakarų šalių teismus.

D. Trumpas, kurio lapkritį laukia rinkimai, per kuriuos jis gali sugrįžti į Baltuosius rūmus, gyrė Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną kaip „protingą vyrą“.

77 metų D. Trumpas pažadėjo užbaigti karą Ukrainoje „per 24 valandas“, jei bus perrinktas, o šis pasiūlymas sukėlė Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio skepticizmą ir nerimą.

Vasario mėnesį D. Trumpas pareiškė, kad „skatins“ atakas prieš NATO sąjungininkes, kurios nemoka savo sąžiningo įnašo, ir dėl to sulaukė aršios Baltųjų rūmų ir net kai kurių savo paties šalininkų kritikos.