Į klausimą, ar galima „Telegram“ vadinti kenkėjiška, K. Budanovas atsakė užtikrintai: „Niekada nebijojau to pasakyti viešai. Pasakysiu tiesiai šviesiai – tai grėsmė mūsų nacionaliniam saugumui. Sakau tai be užuolankų, tai ir dokumentuose užfiksuota“.

Anot žvalgybos vadovo, tyrimai patvirtina, kad „Telegram“ tapo pagrindiniu Ukrainos visuomenės informacijos šaltiniu ir akcentavo, kad programėlės uždraudimui Ukrainoje jis nepritaria.

„Nesakau, kad reikia imti ir ją uždrausti. Be to, tai būtų gana sudėtinga padaryti, bet įmanoma. Pasisakau už tai, kad „Telegram“ kanalai būtų registruoti. Jeigu nori skelbti kažkokią informaciją, tai, būk mielas, užsiregistruok“, – kalbėjo K. Budanovas.

Ukrainos karinės žvalgybos vadovas taip pat pažymėjo, kad blokuoti „Telegram“, kaip kad buvo padaryta su rusiškais socialiniais tinklais „Odnoklassniki“ ir „VKontakte“, techniniu požiūriu sunkiau, bet tai galima padaryti, ir pridūrė, kad tinklo X žalingu ukrainiečiams jis nelaiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją