„Man toks derybinis pasiūlymas – pasakyti Ukrainai, kad ji turi pasitraukti iš Ukrainos – neatrodo itin veiksmingas“, – sakė ji baigiantis G7 viršūnių susitikimui Italijoje, kai tuo tarpu Šveicarijoje prasidėjo ​​tarptautinė konferencija dėl konflikto užbaigimo.

„Tai atrodo labiau kaip propagandinė iniciatyva... sukurti naratyvą, kuriuo norima pateikti priešingą informaciją apie tai, kur slypi atsakomybė už konfliktą.

Putinas, kuris nebuvo pakviestas į susitikimą, penktadienį sukritikavo konferenciją ir pareikalavo, kad Kyjivas pasiduotų prieš svarstant bet kokias faktines taikos derybas.

G. Meloni šeštadienį į derybas atsiuntė savo užsienio reikalų ministrą Antonio Tajani, o sekmadienį ji turi dalyvauti pati.

Ketvirtadienį ir penktadienį Apulijoje vykusiame G7 viršūnių susitikime JAV, Prancūzijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Japonijos, Kanados ir Italijos vadovai susitarė dėl naujos 50 mlrd. JAV dolerių paskolos Ukrainai, šitaip norėdami įrodyti, jog ketina teikti ilgalaikę paramą.

G. Meloni šeštadienį sakė, kad prie paskolos prisidės JAV, Kanada, Didžioji Britanija ir „tikriausiai“ Japonija, bet ne Europos Sąjungos šalys.

Scholzas Putino siūlymus dėl taikos Ukrainoje pavadino nerimtais

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino siūlymus dėl taikos Ukrainoje pavadino „nerimtais“ ir skirtais nukreipti dėmesį nuo Šveicarijoje vyksiančio Taikos viršūnių susitikimo.

Vokietijos vyriausybės vadovas tai pasakė interviu Vokietijos televizijos kanalui ZDF, praneša „Ukrinform“.

„Visi žino, kad tai nėra rimtas pasiūlymas, jis susijęs su Šveicarijoje vykstančia taikos konferencija. Tuo pačiu Putinas parodė, kas jam iš tikrųjų įdomu – klasikinis imperialistinis teritorijų užkariavimas. Tam jis panaudojo didelę karinę jėgą, pradėjo žiaurų karą, taip pat susitaikė su tuo, kad šimtai tūkstančių Rusijos karių žuvo arba buvo sunkiai sužeisti jo imperialistinės svajonės vardan“, – sakė O. Scholzas.

Anot jo, būtent todėl V. Putino pasiūlymas „nėra toks pasiūlymas, kuris galėtų pasiteisinti“.

„Ukrainai svarbi teisinga ir sąžininga taika. Ir Ukraina turėtų turėti galimybę veikti savo interesų labui, o ne pasirašyti kažkokį Putino diktatą“, – pabrėžė kancleris.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją