Pažymima, kad pirminis planas buvo pašalinti „Hamas“ politinį lyderį dar gegužės mėnesį, kai jis dalyvavo žuvusio Irano prezidento Ebrahimo Raisi laidotuvėse.

Du Irano šaltiniai žurnalistams pasakojo, kad operacija tada buvo atšaukta, nes pastate buvo labai daug žmonių. Be to, buvo didelė tikimybė, jog nepavyks padaryti to, kas suplanuota. Tada ir buvo nuspręsta sprogmenis paslėpti trijuose skirtinguose Irano Islamo revoliucijos sargybinių organizacijos svečių namų kambariuose, kur galėjo apsistoti I. Haniyeh.

Anot šaltinių, kurie matė stebėjimo kamerų įrašus, agentai elgėsi labai atsargiai ir dirbo greitai – į kambarius įėjo ir išėjo per kelias minutes. Spėjama, kad agentai iškart išvyko iš Irano, tačiau jų šaltinis pasiliko Teherane. Trečiadienį antrą valandą nakties kambaryje, kuriame buvo apsistojęs „Hamas“ politinio sparno lyderis, nuotoliu sprogmenys buvo detonuoti.

„Dabar jie įsitikinę, kad „Mossad“ nusamdė agentus iš „Ansar al-Mahdi“ saugumo skyriaus. Tyrimo metu sprogmenų rasta dar dviejuose kambariuose“, - teigia oficialus Irano Islamo revoliucinės gvardijos atstovas.

Antrasis šaltinis iš Irano Islamo revoliucijos sargybinių organizacijos konstatavo, jog incidentas Iranui – „skaudus pažeminimas“: „Iki pat dabar neatsakytas klausimas, kaip tai galėjo nutikti, niekaip nesuprantu. Turėjo būti kažkas iš hierarchijos viršaus, apie ką niekas nežino“.

Vienas iš pašnekovų pridūrė, kad šiuo metu organizacijos viduje vyksta „kaltinimų žaidimas“ – dėl nesėkmės visi kaltina vienas kitą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją