– Kokį vaidmenį sveikoje mityboje užima planavimas?

– Pradėti reikėtų nuo to, kad 100 proc. planuoti, matyt, nereikėtų tikėtis ir tai nebūtina. Tačiau, jeigu visai neplanuosite, tai, ko gero, kurti sveikatai palankią mitybą bei įpročius taps labai sudėtinga. Siekiant valgyti sveikatai palankų maistą, mes neišvengiamai turime remtis įpročiais. Skubančiame pasaulyje neturime labai daug laiko valgymui, maisto ruošimui ir t. t., ypač kai tai mums reikia padaryti kartu su daugybe kitų veiklų, tad tenka būti labai efektyviems. Tad, jei nebus planavimo, apie tęstinumą kalbos nebus. 

Įvairiuose tyrimuose žmonės teigia, kad nesirenka arba neturi galimybių pasirinkti sveikatai palankesnio maisto, nes jiems trūksta laiko, tačiau maisto planavimas taupo laiką, lengvina tam tikrus pasirinkimus ir kuria įpročius, kurie yra sveikos mitybos pagrindas.

– Kokiam laikotarpiui patartumėte planuoti? Porai dienų, savaitei?

– Pirmiausia, labai svarbu