Kitaip nei viešbutyje...
Niekas neneigs, kad yra ko pasimokyti iš italų, kurie tikrai išmano, kaip mėgautis gyvenimu ir maistu. Šį kartą nutarėme nusižiūrėti itališką antipasti – taip vadinami užkandžiai, patiekiami prieš rimtą valgį. Beje, prancūzai taip patiekia hors d'oeuvres, ispanai – tapas. Bet kas sakė, kad šie užkandžiai – ypač jei padėklas gausiai jais nukrautas – negali būti pagrindinis (ir vienintelis) valgis? Tokia serviruotė nuteikia atsipalaiduoti, bendrauti ir tuo pat metu ramiai užkandžiauti – tai puikus būdas mėgautis maistu vakarėlyje ar iškyloje. O jį ruošiant laiko sugaištama visai nedaug, bet vaišės atrodo smagiai ir apetitiškai.
Klasikinį antipasti rinkinį sudaro mėsos, sūrių, daržovių (paprastai marinuotų) rinkiniai. Manote, tai labai primintų viešbučio pusryčius? Nė trupučio, jei produktus ant padėklo išdėliosite išradingai!