Pirmąkart šiuo receptu portale delfi.lt buvo pasidalinta 2018 m. rugpjūčio 9 d.
Receptas, kuris tiks visiems
Tikro žemaitiško kastinio paieškos atvedė į Telšių rajone, Kūlio Daubos kaime, esantį „Angelų malūną“. Jo savininkė Giedrė Rasiukienė pasakoja, kad čia nuo 1851 metų iš tiesų veikė malūnas. Jo veikla sustojo 2001 metais ir jei kas girnas pabandytų pasukti šiandien, nuo vibracijos tikriausiai visas pastatas subyrėtų
Ir nors ant Virvyčio stovinčiame malūne niekas nemalama, neplikuojama ir nešatruojama, anot Giedrės, malūnas yra tapęs Kultūros paveldo dalimi.
Kol apžiūrime visas girnas ir įrenginius, žemaičių kulinarinio paveldo puoselėtoja Sandra Riepšienė ruošia stalą kastinio gamybai. Kaip pasigaminti kastinį, galite sužinoti ir peržiūrėję vaizdo įrašą.