Siūlo rinktis produktą vos iš kelių ingredientų
Dietistės teigimu, maisto produktų etiketės mums padeda suprasti, kokia yra supakuoto produkto sudėtis, o tai žinodami galime įsivertinti, ar tas produktas yra sveikatai naudingas. Be to, reikalavimai aiškiai apibrėžia, kaip turėtų būti ženklinami maisto priedai produktų etiketėse, taigi vartotojai, turintys ar įtariantys, jog gali turėti jautrumą tam tikroms medžiagoms, gali išvengti galimų alergijų ar netoleravimo, vien perskaitę produkto etiketę.
Renkantis maisto produktus pirmiausia vertėtų įsisavinti, kad tvarka, kuria maisto produktų etiketėse rašomos sudėtinės dalys, mums yra labai svarbi. Mat visi ingredientai rašomi mažėjančia tvarka, taigi pirmoje vietoje bus parašytas produktas, kurio gaminyje yra daugiausia. Taip pat svarbu atkreipti į dėmesį į etiketėje paryškintas sudedamąsias dalis – tai tokie ingredientai, kurie gali sukelti alergiją.