Siūlo rinktis produktą vos iš kelių ingredientų

Dietistės teigimu, maisto produktų etiketės mums padeda suprasti, kokia yra supakuoto produkto sudėtis, o tai žinodami galime įsivertinti, ar tas produktas yra sveikatai naudingas. Be to, reikalavimai aiškiai apibrėžia, kaip turėtų būti ženklinami maisto priedai produktų etiketėse, taigi vartotojai, turintys ar įtariantys, jog gali turėti jautrumą tam tikroms medžiagoms, gali išvengti galimų alergijų ar netoleravimo, vien perskaitę produkto etiketę.

Renkantis maisto produktus pirmiausia vertėtų įsisavinti, kad tvarka, kuria maisto produktų etiketėse rašomos sudėtinės dalys, mums yra labai svarbi. Mat visi ingredientai rašomi mažėjančia tvarka, taigi pirmoje vietoje bus parašytas produktas, kurio gaminyje yra daugiausia. Taip pat svarbu atkreipti į dėmesį į etiketėje paryškintas sudedamąsias dalis – tai tokie ingredientai, kurie gali sukelti alergiją.

„Kalbant paprastai, kuo maisto produkto sudedamųjų dalių sąrašas trumpesnis – tuo geriau. Tad jeigu norime išsirinkti sveikatai palankesnius produktus, tai būtų tokie produktai, kurių sudedamųjų dalių sąraše

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją