Virtinius Kūčioms gamindavo dar mūsų senoliai. Tai – vienas svarbiausių patiekalų, kuris skirtinguose šalies regionuose būdavo gaminamas su tradiciniais įdarais. Nors populiariausi virtiniai – su grybais, verta išbandyti ir virtinius su aguonų ar bulvių įdarais. Virtiniai – sotus patiekalas, kuris gali pamaitinti gausią šeimą. Taip pat puiku tai, kad juos ruošti – nesudėtinga, tad visi drauge su pačiais artimiausiais galite ne tik pasigaminti skanų patiekalą, tačiau ir drauge užsiimti įdomia ir smagia veikla.

Virtiniai su grybų įdaru


REIKĖS:

  • 0,6 l šaldytų virtų miško grybų;
  • 4 svogūnų;
  • 0,5 a. š. druskos;
  • 0,5 a. š. maltų juodųjų pipirų;
  • 0.5 kg miltų;
  • 100 ml vandens;
  • 0,5 a. š. druskos.


GAMINIMAS:

Virtinių įdarui į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus ir pakepkite, kol svogūnai įgaus auksinį atspalvį. Drauge su svogūnais suberkite grybus, pagardinkite juos druska ir pipirais. Pakepkite keletą minučių. Mišinį palikite atvėsti. Virtinių tešlai sumaišykite miltus su vandeniu ir druska. Išminkykite tešlą, o tada nedidelės stiklinės pagalba išpjaukite apvalias formas. Dėkite atvėsusį įdarą, o tada sulenkite tešlą perpus ir užraitykite kraštus. Virtinius virkite pasūdytame vandenyje arba aliejuje.

Virtiniai su aguonų įdaru


REIKĖS:

  • 200 g aguonų;
  • 100 g cukraus;
  • 300 g miltų;
  • 100 ml vandens;
  • žiupsnelio druskos.

GAMINIMAS:

Sumaišykite miltus, vandenį ir druską. Tešla virtiniams turi gautis panašios konsistencijos į tešlą picai. Tešlą plonai iškočiokite, padarykite norimo dydžio apvalius blynelius. Įdarui nuplaukite aguonas, jas nuplikykite karštu vandeniu ir išbrinkinkite. Aguonas sumaišykite su cukrumi ir dėkite į pasiruoštus blynelius. Sudėję įdarą lenkite blynelius perkus ir užspauskite kraštus. Virtinius virkite šiek tiek pasūdytame vandenyje.

Virtiniai su bulvėmis


REIKĖS:

  • 3 bulvių;
  • 250 g miltų;
  • 100 ml vandens;
  • žiupsnelio druskos.


GAMINIIMAS:

Įdarui bulves išvirkite ir sutvinkite, pagardinkite druska. Tešlai sumaišykite miltus, vandenį ir druską. Tešlą iškočiokite, išpjaukite norimo dydžio blynelius. Į juos dėkite atvėsusias trintas bulves. Blynelius lenkite perpus ir užspauskite kraštus. Virtinius virkite pasūdytame vandenyje.