Kūčiukų receptų internete galima rasti gausybę. O ir prekybos centruose lentynos mirga nuo gausaus pasirinkimo – skirtingų skonių, dydžių, minkštų ar kietesnių. Išsirinkti gali kiekvienas, tačiau likus kiek mažiau nei mėnesiui iki žiemos švenčių norisi virtuvėje paeksperimentuoti ir patiems. Kūčiukų gaminimas tam puikiai tiks, mat šis patiekalas – nesudėtingas, o ruošiant jį drauge su vaikais pasinersite į smagią edukacinę veiklą, kuri tikrai patiks mažiesiems.
Šį kūčiukų receptą turėtų išbandyti net sveikuoliai. Jame cukrų pakeitė medus, o miltus – pilno grūdo avižiniai dribsniai. Iškepus kūčiukus namai prisipildys užburiančio aromato, o juos supakavus į permatomą dovanų popierių bei papuošus kaspinėliu – galėsite padovanoti artimiesiems.
REIKĖS:
- 300 ml pieno;
- 10 g sausų mielių;
- 4 v. š. skysto medaus;
- 3 v. š. aguonų;
- 4 v. š. aliejaus
- žiupsnelio trintų gvazdikėlių;
- 200 g pilno grūdo avižinių dribsnių;
- 300 g miltų.
GAMINIMAS:
Pieną pašildykite, bet neužvirkite. Į jį berkite mieles, pilkite medų ir viską gerai išmaišykite. Palikite bent 15 minučių, kol mielės supūtos. Avižinius dribsnius susmulkinkite iki miltų, juos sumaišykite su miltais, aguonomis. Miltų masę, pieną ir aliejų sumaišykite iki vientisos masės. Ją gerai iškočiokite ir palikite pastovėti šiltai bent kelias valandas. Tešlą dar kartelį gerai iškočiokite, formuokite pailgas juosteles ir jas supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Kūčiukus dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 10–12 minučių.