Marinuoti raudonieji svogūnai – nepamainomi grilio sezono metu
Jeigu manote, kad įprasti svogūnai yra be galo traškūs, vadinasi, dar neragavote marinuotų – jie pasižymi ir saldžiai aštriu skoniu, kuris idealiai papildo ant įkaitusių kepsninės grotelių kepamus patiekalus.
Ingredientai:
didelių raudonųjų svogūnų 2 vnt.
vandens 1 puodelis
įprasto acto 120 ml
obuolių acto 120 ml
klevų sirupo arba medaus 3 v. š.
druskos 3 a. š.
čili pipirų miltelių (naudoti nebūtina) žiupsnelis
Gaminimas:
1. Svogūnus supjaustykite kuo ploniau ir po lygiai sudėkite į du nedidelius stiklainėlius – galite naudoti ir kitus indus, tačiau jie privalo būti atsparūs karščiui.
2. Nedideliame prikaistuvyje supilkite vandenį, abiejų rūšių actą, klevų sirupą arba medų, suberkite druską ir čili pipirų miltelius, jeigu naudojate.
3. Leiskite marinatui švelniai užvirti, tuomet nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir supilkite marinatą į stiklainėlius su svogūnais. Peiliu arba šaukštu spauskite svogūnus žemyn, kad stiklainėlyje neliktų jokių oro tarpelių.
4. Stiklainius palikite kambario temperatūroje apie 20–30 min., tuomet marinuotus svogūnus jau galima patiekti kaip garnyrą prie gardžiausių grilio patiekalų.
5. Jeigu norite marinuotus svogūnus valgyti vėliau, stiklainėlius sandariai uždarykite ir laikykite šaldytuve – nors greitai marinuojamus svogūnus geriausia suvartoti per 2-3 dienas, šaldytuve juos galima laikyti net iki 3 savaičių.
Skanaus!
Receptu dalijasi „Lidl“