Įdaryta mėsa su kumpiu ir sūriu

4 porcijom reikės:

  • 4 šalotinių svogūnų
  • 200 ml raudonojo vyno
  • 70 ml alyvuogių aliejaus
  • 4 plonų romšteksų (jautienos bifštekso kepsnelių)
  • druskos, pipirų
  • 4 plonų gabaliukų vytinto kumpio
  • 4 gabaliukų fontinos sūrio
  • 12 šviežių bazilikų lapelių

Šalotinius svogūnus nulupkite ir susmulkinkite. Sumaišykite su raudonuoju vynu ir 50 ml alyvuogių aliejaus, sudėkite kepsnius arba suktinukus. Marinuokite mažiausiai 4 valandas.

Išimkite mėsą iš marinato ir nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu. Sudėkite ant padėklo. Apibarstykite druska, pipirais ir uždėkite po gabaliuką kumpio ir sūrio. Nuplautus ir nusausintus baziliko lapelius sudėkite ant viršaus. Gabalus suvyniokite ir suriškite medvilniniu siūlu.

Vyniotinius aptepkite aliejumi ir kepkite karštoje kepsninėje 10 minučių, kol paruduos iš abiejų pusių. Po to perkelkite vyniotinį ant nekaitrios ugnies ir kepkite dar 20 minučių. Vyniotinius nuimkite nuo kepsninės suvyniokite į foliją ir palaikykite 5 minutes. Po to supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite marinatu. Patiekite su šviežiu prancūzišku batonu ir salotomis.

Įdaryta mėsa su kumpiu ir sūriu (Asociatyvi nuotr.)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)