Karenas dalijasi receptu, kaip paruošti avienos kepsnį.
Jums reikės:
Avienos su kaulu
Druskos
Pipirų
Peletrūno
Saldžiosios paprikos miltelių
Alyvuogių aliejaus
Garnyrui:
Raudonosios ir geltonosios paprikos
Cukinijos
Smidrų
Druskos
Pipirų
Ayvuogių aliejaus
Čiobrelio
Gaminimas
Imame mėsą, supjaustome ją palei kaulus. Anot šefo, nebūtina mėsos marinuoti per naktį ar keliolika valandų. Užtenka vos 30 minučių. Pabarstome mėsą druska, juodaisiais pipirais ir peletrūnu iš abiejų pusių. Truputį pagardiname saldžiosios maltos paprikos milteliais. Sumaišome rankomis. Galima palikti 30 minučių pastovėti. Aptepame alyvuogių aliejumi.
Veriame mėsą ant iešmo taip, kad niekas nekabėtų.
Norint, kad mėsa išliktų sultinga anglių kaitra turi būti didelė, tuomet užsivers poros ir neištekės sultys. Jei kaitra didelė, vartyti mėsą reikia dažniau, jei nedidelė – mažiau. Jei anglys nebus įkaitusius, mėsa gali būti sausa. Įkaitusios anglys būna tada, kai ima skleisti garsą. Kepti užtenka apie 10 minučių. Po 5 minutes kiekvieną pusę.
Kai manome, kad mėsa jau iškepusi, reikia patikrinti. Karenas sako, kad patikimiausias būdas: įpjauti mėsą. „Reikia išsirinkti didžiausią gabaliuką ir jį įpjauti. Jei viduje dar rausvas, kepame toliau. Mažesnių netikriname. Kaitrą padidiname tik tam, kuris dar neiškepęs“, – pasakojo šefas.
Garnyrui ruošiame daržoves. Imame geltonąją papriką, ją supjaustome. Imame cukiniją. Supjaustome griežinėliais. Taip pat supjaustome raudonąją papriką. Pabarstome daržoves druska, čiobreliais ir pipirais. Veriame daržoves ant iešmo.
Jei norite, galite paruošti smidrus. Juos apšlakstome alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Smidrus sudedame ant grotelių.
Daržoves kepame apie 5 minutes. Jos turi būti traškios.
Skanaus.