Maisto erdvėse garavo argentinietiško asado stiliumi kepami patiekalai, neapolietiškos picos ir plėšytos kiaulienos burgeriai, įvairiose degustacijose buvo galima paragauti sūrių, kepto paršelio, aštrių takų.
Šeštadienį vyko ir tarptautinio „Twin Smoke BBQ“ čempionato laisvosios kategorijos varžybos. Komandos iš Lietuvos, Lenkijos, Estijos, Suomijos, JAV, Jungtinės Karalystės varžėsi laisvoje „Chef Choice“ kategorijoje ir „Mystery Box by Feel the Beef“, kurioje visi dalyviai gavo produktų rinkinius, iš kurių per keliasdešimt minučių turėjo pagaminti vieną patiekalą. Pirmojoje kategorijoje laimėjo lietuvių komanda „Kautech“, o antrojoje sėkmė nusišypsojo lenkams „Fregata BBQ team“.
Prie scenos visus subūrė Justinas Jarutis. Jo koncertas sulaukė audringo prašymo pakartot. Vakaras prasitęsė Bora Bora restorane ant vandens su DJ Švoba, kuris prie pulto sugrįžo specialiai dėl šio festivalio.
Nors vakarėlis truko iki paryčių, sekmadienį visos čempionato komandos užkūrė grilius anksti. Vyko KCBS (Kansas City Barbecue Society) sankcionuotas čempionatas pagrindinėse keturiose kategorijose: vištienos, šonkauliukų, kiaulienos ir jautienos krūtininės.
Čia sėkmė lydėjo įvairių šalių komandas: vištienos kategorijoje nugalėjo komanda „BBQ Syphony“ iš Estijos, šonkaulių – „Clean smoke BBQ“ (Suomija), plėšytos kiaulienos kategorijoje sėkmė nusišypsojo lietuviams – „3BBQ“ komandai, jautienos krūtininės trofėjus irgi liko Lietuvoje – „Hungry Moose“ komandos rankose.
Bendroje įskaitoje čempionais tapo suomiai „Smoking Finns“, o geriausios Lietuvos komandos titulą ir kelialapį į prestižinį čempionatą JAV „Jack Daniel’s World Championship Invitational Barbecue“ pelnė „3BBQ“ komanda.