Aštuonkojis portugališkai

Aštuonkojis portugališkai


Į skardą sudedame nuplautą ir išdorotą aštuonkojį (jei tai ne kojos), griežinėliais pjaustytus pomidorus, svogūnus ir porą česnako galvų.

Skardos turinį pašlakstome alyvuogių aliejumi ir pridengiame čiobreliu.

Aštuonkojo neverdame, prieskonių ir druskos nededame.

Skardą uždengiame folija ir pašauname į grilį, temperatūra ~200C (su deflektoriumi).

Po pusantros valandos ištraukiame skardą ir išimtą aštuonkojį paskrudiname tiesiai ant žarijų 3-5 minutes.

Aštuonkojis portugališkai

Mažos bulvytės ruošiamos atskiroje skardoje ar keramikoje (40-50 minučių).

Aštuonkojis portugališkai

Pagardiname druska, rozmarinu ir alyvuogių aliejumi.

Aštuonkojis portugališkai

Skanaus!

Aštuonkojis portugališkai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)