Pradžiai susipažinkime su Meksikos virtuve:
- Šiuolaikinė meksikietiška virtuvė – tai vietinių indėnų, ispanų, prancūzų ir Karibų salų maisto gamybos tradicijų visuma.
- Meksikos virtuvėje sunaudojama labai daug kukurūzų. Jie valgomi žali, virti, kepti, tačiau daugiausia jų išdžiovinama ir sumalama į miltus, iš kurių gaminama masa tešla, naudojama daugeliui patiekalų gaminti.
- Meksika – viena pagrindinių natūralaus medaus eksportuotojų pasaulyje.
Aitriųjų paprikų sriuba
4–6 porcijos
- Reikės:
- 3 svogūnų
- 6 česnako skiltelių
- 3 šaukštų pomidorų tyrės
- 1 šaukšto maltos aitriosios paprikos
- 4–5 konservuotų aitriųjų paprikų (mažų)
- ½ šaukštelio cinamono
- 1 kg maltos jautienos
- 200 ml jautienos sultinio
- 800 g pomidorų savo sultyse
- 400–600 g konservuotų pupelių
- druskos pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- aliejaus kepti
Smulkiai supjaustyti svogūnus ir česnako skilteles. Apkepinti, kol suminkštės (apie 3–5 minutes). Pridėti pomidorų tyrę, aitriosios paprikos miltelius, supjaustytas konservuotas aitriąsias paprikas ir cinamoną. Kepti apie 2 minutes. Dėti maltą jautieną ir kepinti 5 minutes maišant, kad jautiena nesuliptų. Tada supilti pomidorus ir sultinį. Patroškinti 5 minutes. Pupeles nuvarvinti, nuplauti šaltu vandeniu, supilti į sriubą. Pasūdyti, pagardinti pipirais ir troškinti dar 3–4 minutes, kol sriuba sutirštės.
Skanaus!
Skanaus!
Daugiau Meksikos ir kitų šalių receptų rasite knygoje „Pasaulio šalių virtuvė“
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (15)