Tradiciniai vokiški varškėčiai
Reikės:
200 g virtų bulvių
180 gramų 9 proc. riebumo varškės
1 kiaušinis
4 v.š. cukraus
2 v.š. krakmolo
0.5 a.š. vanilinio cukraus
0.5 a.š. cinamono
Aliejaus kepimui
Gaminimas:
Bulves sutarkuokite smulkia tarka arba sutrinkite bulvių košės grūstuvu. Taip pat galima sumalti mėsmale, jog neliktų gumuliukų.
Į bulvių masę dėkite varškę, įmuškite kiaušinį, berkite cukrų, vanilinį cukrų ir cinamoną. Masę gerai išmaišykite, tuomet įdėkite krakmolą ir dar kartą gerai permaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, tuomet šlapiomis rankomis formuokite varškėčius ir įdėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepkite varškėčius iš abiejų pusių, kol apskrus.
Tradiciškai šie vokiški varškėčiai tiekiami su obuoliene, bet galite rinktis pagal savo skonį. Taip pat puikiai tinka pagardinti tiesiog grietine ar graikišku jogurtu, skanaus!
Receptu dalijasi „Lidl“