Tradiciniai vokiški varškėčiai

Reikės:

200 g virtų bulvių

180 gramų 9 proc. riebumo varškės

1 kiaušinis

4 v.š. cukraus

2 v.š. krakmolo

0.5 a.š. vanilinio cukraus

0.5 a.š. cinamono

Aliejaus kepimui

Gaminimas:

  • Bulves sutarkuokite smulkia tarka arba sutrinkite bulvių košės grūstuvu. Taip pat galima sumalti mėsmale, jog neliktų gumuliukų.

  • Į bulvių masę dėkite varškę, įmuškite kiaušinį, berkite cukrų, vanilinį cukrų ir cinamoną. Masę gerai išmaišykite, tuomet įdėkite krakmolą ir dar kartą gerai permaišykite.

  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų, tuomet šlapiomis rankomis formuokite varškėčius ir įdėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepkite varškėčius iš abiejų pusių, kol apskrus.

  • Tradiciškai šie vokiški varškėčiai tiekiami su obuoliene, bet galite rinktis pagal savo skonį. Taip pat puikiai tinka pagardinti tiesiog grietine ar graikišku jogurtu, skanaus!

    Receptu dalijasi „Lidl“