Žinomas grilio ekspertas, laidos „La Maistas“ virtuvės šefas – Vylius Blauzdavičius nudžiugins mėsos gerbėjus ir paruoš itin greitą, tačiau seiles rinktis priversiantį mėsos asorti su su pelėsiniu bei barbekiu padažais. Visa tai puikiai tiks degustaciniam vakarui.
Tiems, kas savo grilio sezoną atidarys kartu su Vyliumi, šis turi ir vertingą patarimą. Pirmiausia, dar prieš kepant įvairiausius gaminius, anot virtuvės šefo, reikėtų „dezinfekuoti grilių“ – didžiulės kaitros pagalba išdeginti užsilikusį žiemos kvapą. Na, o tada jau ruošti gardžius patiekalus.
Jums reikės:
- 500 g kiaulienos šoninės (4 gabalėlių)
- 300 g jautienos nugarinės (sausai brandintos)
- 4 vnt. vištienos kulšelių
- 2 vnt. chorizo dešrelių
- Pagal skonį prieskonių mišinio
Patiekiant:
- 200 ml riebios grietinėlės
- 100 g mėlynojo pelėsinio sūrio
- 100 g morkų (mažų)
- 3 vnt. pomidorų
- Pagal skonį barbekiu padažo
- Pagal skonį druskos
- Pagal skonį pipirų
Gaminimo eiga:
Pirmiausia šoninę įtrinkite pamėgtų prieskonių mišiniu ir palikite valandai pasimarinuoti. Tuomet paruoškite grilį – įkaitinkite jį iki 170 laipsnių temperatūros, o per tą laiką paruoškite ir vištieną. Nupjaukite vištos kulšelių galiukus ir nustumkite mėsą nuo sąnario. Tuomet ant griliaus galite pradėti kepti ir kulšeles, ir šoninę – tą tereikia daryti apie 10 minučių. Po to galite pridėti ir kitą, kur kas greičiau iškepsiančią mėsą – pirmiausia įdėkite dešreles, ir viską pakepkite 10 minučių, o galiausiai pridėkite ir nugarinę. Viską kepkite dar papildomai 10 minučių.
Iškepus kulšelėms, aptepkite jas barbekiu padažu ir dar kartą sudėkite kepti. Tuo metu galite pradėti ruošti ir kitą, gurmanišką padažą. Į keptuvę sudėkite pelėsinį sūrį, pilkite grietinėlę. Viską kaitinkite nuolat maišant, kol sūris ištirps ir masė taps vientisa.
Galiausiai, liks paruošti tik daržoves.
Skanaus!