4 porcijos
Paruošimas – apie 20 minučių
Keptos vištienos blauzdelės azijietiškai
Jums reikės:
- 4 vištienos blauzdelių
- 1 žaliosios citrinos
- 2 česnako skiltelių
- 2 cm šviežio imbiero
- 2 šaukštų sojų padažo
- 1 šaukšto smulkintos citrinžolės
- 3 šaukštų sezamų aliejaus
- druskos
- 1 džiovintos aitriosios paprikos
Vištienos blauzdeles nuplaukite ir nusausinkite. Nutarkuokite žaliosios citrinos žievelę, išspauskite sultis. Česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Nulupkite imbierą ir sutarkuokite smulkia tarka.
Sumaišykite žaliosios citrinos žievelę, sultis, imbierą, česnaką, sojų padažą, citrinžolę ir aliejų. Gautą mišinį sumaišykite su druska ir smulkiai sutrupinta aitriąja paprika. Blauzdeles įtrinkite šiuo mišiniu, sudėkite į indą, uždenkite ir palikite 1 valandai pastovėti.
Blauzdeles kepkite karštoje kepsninėje apie 20 minučių, dažnai apversdami.
Jei į blauzdelę įbedus šakutę bėga skaidrios sultys – šlaunelės iškepusios. Nuimkite blauzdeles nuo kepsninės ir patiekite su kiniškų kopūstų salotomis.