Rūkytų jalapenų naminis majonezas (~ 10 porc.)
Reikės:
- 2 vnt. kiaušinių trynių
- 40 g Dižono garstyčių
- 5 g smulkiai kapoto česnako
- 300 g linų sėmenų ir rapsų aliejaus
- 80 g rūkytų jalapenų pastos (Chipotle)
- 10 g rūkytos paprikos miltelių
- 10 g obuolių acto
- druskos, pipirų (pagal skonį)
Gaminimas:
- Į gilų dubenį įmuškite kiaušinio trynius, įdėkite garstyčias, česnaką.
- Inde su kiaušinio tryniu intensyviai sukite masę rankiniu plakikliu, kol pasidarys vientisa masė.
- Plona srovele pradėkite pilti aliejų ir nuolat sukite plakinį. Kai emulsijos apimtis padidės, aliejaus galite įpilti vis daugiau ir daugiau.
- Baigdami sukti, supilkite rūkytų jalapenų pastą, rūkytų paprikų miltelius, obuolių actą ir viską gerai išmaišykite.
- Sudėkite majonezą į sandarų indelį ir laikykite jį šaldytuve apie savaitę.
Skanaus!
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt