Rūkytų jalapenų naminis majonezas (~ 10 porc.)
Reikės:
- 2 vnt. kiaušinių trynių
- 40 g Dižono garstyčių
- 5 g smulkiai kapoto česnako
- 300 g linų sėmenų ir rapsų aliejaus
- 80 g rūkytų jalapenų pastos (Chipotle)
- 10 g rūkytos paprikos miltelių
- 10 g obuolių acto
- druskos, pipirų (pagal skonį)
Gaminimas:
- Į gilų dubenį įmuškite kiaušinio trynius, įdėkite garstyčias, česnaką.
- Inde su kiaušinio tryniu intensyviai sukite masę rankiniu plakikliu, kol pasidarys vientisa masė.
- Plona srovele pradėkite pilti aliejų ir nuolat sukite plakinį. Kai emulsijos apimtis padidės, aliejaus galite įpilti vis daugiau ir daugiau.
- Baigdami sukti, supilkite rūkytų jalapenų pastą, rūkytų paprikų miltelius, obuolių actą ir viską gerai išmaišykite.
- Sudėkite majonezą į sandarų indelį ir laikykite jį šaldytuve apie savaitę.
Skanaus!