Žinoma, tradiciniams pyragėliams galima iš vakaro kildinti tešlą ar vėliau apvirti juos aliejuje, tačiau galima ir sutrumpinti procesą.
Jums reikės:
2 pakuočių šaldytos sluoksniuotos tešlos (jei po 6 lakštus pakuotėje, jums išeis 12 pyragėlių. Jei norite gaminti daugiau, produktų kiekius didinkite proporcingai tešlos lakštų kiekiui);
2 kiaušinių;
Didelio svogūno;
1-2 dėžučių pievagrybių;
Saujos ar nedidelio stiklainėlio kitų grybų (gali būti ir džiovinti, ir marinuoti);
Druskos, pipirų.
Pirmiausia paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustę apkepkite svogūną, tada smulkiai supjaustykite ir labai lengvai apkepkite grybus. Sumaišykite svogūnus, grybus, druską ir pipirus.
Tešlos lakštelius ištraukite iš šaldymo kameros bent pusvalandį iki gaminimo, kad kiek atšiltų. Tuomet juos iškočiokite ir į jų vidurį dėkite po šaukštą įdaro. Užlankstykite lakšto kraštus, suformuodami pyragėlį.
Kai visus pyragėlius sudėsite į skardą, išplakite du kiaušinius ir jų plakiniu aptepkite pyragelių kraštus, paviršių.
Kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje nuo 15 iki 30 min., priklausomai nuo tešlos storio – vis patikrindami.